Naida noziegums. Bagdādē nošauj populāru "TikTok" personību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Noors Alsafars.
Noors Alsafars. Foto: norbmmw/Instagram/"Apollo.lv" kolāža

25. septembrī Bagdādē tika nošauta populāra irākiešu "TikTok" personība Noors Alsafars, CNN pavēstīja avots no Irākas drošības dienestā. Pirms apšaudes Alsafars saskārās ar uzbrukumiem tiešsaistē, kā arī ar provokatīviem  jautājumiem par viņa seksualitāti un dzimumu.

23 gadus vecajam Nooram Alsafari "Instagram" un "TikTok"platformās kopā sekoja vairāk nekā 370 000 cilvēku.

Alsafars galvenokārt publicēja īsus video, kas bija saistīti ar modi un jaunākajām stila tendencēm – kleitas, matu sakārtojumi, grima stili.

Pēc ziņām par notikušo slepkavību daudzi publicēja komentārus, kuros izteica līdzjūtību par Alsafara nāvi.

Daži par notikušo priecājās, slavējot vīrieti, kurš veica slepkavību.

CNN avots Irākas drošības dienestā sacīja, ka "ir sākta izmeklēšana. Mirušie nogādāti tiesu medicīnas nodaļā".

Irākas policijas pārstāvis Haleds Almehna otrdien uzbrukumu raksturoja kā "noziedzīgu incidentu", piebilstot, ka "svarīgu papildu informāciju" sniegs vēlāk.

Slepkavība notikusi laikā, kad Irāka intensīvi apspiež un apkaro ar LGBTQ kopienu saistītas izpausmes un cenšas piederību tai vai saistību ar to noteikt par krimināli sodāmu rīcību.

Pirms apšaudes Alsafars saskārās ar vardarbību tiešsaistē, kā arī ar provokatīviem  jautājumiem par seksualitāti un dzimumu.

2020. gadā intervijā Irākas kanālam "Al Walaa" Alsafars sacīja: "Es neesmu transpersona un neesmu gejs. Es tikai ģērbjos kā sieviete ("krosdresings", no angļu val. cross-dressing) un esmu modelis."

Alsafars identificējās kā vīrietis. Viņš strādāja par modeli un grima mākslinieku. Jaunais vīrietis jau iepriekš savos video stāstījis par draudiem, ko saņēmis sociālajos tīklos saistībā ar savu izskatu un apģērba izvēli.

2021. gada "YouTube" intervijā ar Irākas blogeri Samiru Džermani Alsafars atbildē uz jautājumu par savu izskatu sacīja: "Es esmu uzmanīgs, bet nebaidos."

Irākas parlamentā ir ierosināts jauns likums, kas skaidri nosaka kriminālatbildību par viendzimuma seksuālām attiecībām un dažāda veida rīcību, kas varētu liecināt par piederību LGBTQ kopienai.

Ja tas tiks pieņemts, viendzimuma attiecības tiktu sodītas ar nāvessodu vai mūža ieslodzījumu, par "homoseksualitātes veicināšanu" minimālais sods būtu ieslodzījums uz septiņiem gadiem, bet par "sievietes atdarināšanu" tiktu noteikts sods līdz trīs gadiem cietumā.

Vardarbība un diskriminācija pret LGBTQ personām valstī pēdējos mēnešos ir ievērojami palielinājusies, norāda tiesību aizsardzības organizācijas.

Irākas mediju regulators augustā aizliedza izmantot terminu "homoseksualitāte" visās tradicionālajās un tiešsaistes mediju platformās, pieprasot, lai tā vietā tiktu lietots termins "seksuāla novirze".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu