Mīlas dēkas dēļ austrālietis inscenē savu nolaupīšanu. Policija pieprasa kompensāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Austrālijas policists.
Austrālijas policists. Foto: EPA/Scanpix

Austrālietim, kurš viltoja savu nolaupīšanu, lai Vecgada vakaru pavadītu kopā ar mīļāko, ir likts atmaksāt policijas operācijas tēriņus viņa meklēšanai, ziņo CNN.

Pols Iera otrdien ieradās Volongonas vietējā tiesā Jaundienvidvelsā, kur viņam paziņoja, ka viņam būs jāmaksā štata valdībai aptuveni 10 000 ASV dolāru jeb nepilni 9500 eiro par 200 stundu ilgu policijas darbu pēc tam, kad viņa partnere ziņoja par vīrieša pazušanu.

35 gadus vecais amatnieks 31. decembrī devās satikt savu mīļāko, taču meloja dzīvesbiedrenei par savu atrašanās vietu, aizbildinoties, ka dodas satikt savu "finanšu konsultantu", ziņoja CNN filiāle "9 News".

Izmisuma brīdī mīlas dēkā ielaidušies pārinieki nosūtīja Pola partnerei īsziņu, lai varētu pavadīt kopā vēl mazliet laika. Taču pārim par pārsteigumu īsziņai, kas tik vien kā pieprasīja izpirkumu pret Pola atgriešanu, bija nopietnas sekas.

"Paldies, ka atsūtīji Paulu pie manis, tagad pienācis atmaksas laiks. Mēs viņu paturēsim pie mums līdz rītam, kad viņš mums beidzot atdos savu motociklu,” teikts ziņojumā saskaņā ar 9 News.

Ieras satrauktā partnere par saņemto vēsti ziņoja policijai dažas minūtes pirms pusnakts, mudinot policistus sākt meklēšanu.

Iera un viņa mīļākā tika aizturēti nākamajā rītā uz ceļa, ko policija bija nobloķējusi meklēšanas ietvaros, taču pat tad viņš apgalvoja, ka viņu ir sagrābusi nezināmu Tuvo Austrumu vīriešu grupa, kas vēlāk palaidusi brīvībā.

Bet 12 dienas vēlāk viņš tika arestēts un apsūdzēts par nepatiesu apsūdzību ar nolūku pakļaut izmeklēšanai citu personu.

Ieram tika piespriesti trīs gadi piespiedu sabiedriskā darba, bet viņam tika aiztaupīts cietumsods par noziegumu.

Ieras advokāts Abass Sukijs viņa vārdā nāca klajā ar paziņojumu, ka viņa klients "priecājas, ka izvairījies" no cietumsoda.

"Kopš noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas Iera kungs ir panācis milzīgu progresu rehabilitācijas jomā, un šodienas iznākums atspoguļo tiesas mēģinājumu veicināt šo notiekošo rehabilitāciju," teikts paziņojumā.

"Iera kungs turpina baudīt savas ģimenes un partneres atbalstu un vēlas turpināt savu dzīvi kā produktīvs kopienas loceklis."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu