Dāvis Bertāns saņēmis uzslavas no sava jaunā kluba ģenerālmenedžera (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns Foto: FIBA.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Oklahomsitijas "Thunder" ģenerālmenedžeris Sems Prestijs pirmssezonas preses konferencē atzinīgus vārdus veltīja arī latviešu basketbolistam Dāvim Bertānam.

Šajā starpsezonā Dāvis Bertāns no Dalasas "Mavericks" maiņas darījumā pārcēlās uz Oklahomsitijas "Thunder". Abu komandu darījumā tika iekļautas arī divas pirmās kārtas izvēles 2023. gada draftā.

"Thunder" sastāva komplektācijā vēl pērn visai izteikta vājā vieta bija tieši tālmetienu izpildītāju trūkums.

Piemēram, komandas līderis Šejs Džildžess-Aleksandrs pērn tālmetienus realizēja ar 34,5% precizitāti, kas nav līdz galam peļams rādītājs, bet problēma tāda, ka talantīgais aizsargs vidēji mačā izmeta vien 2,5 tālmetienus. Līdzīga situācija ir arī ar aizvadītā gada debitantu Džeilenu Viljamsu, kurš trejačus trāpīja ar 35,6% precizitāti, bet vidēji spēlē izpildīja vien 2,7 trīspunktniekus. Arī Lugencs Dorts un Džošs Gidijs nav traktējami kā laba līmeņa trīspunktu metēji.

"Thunder" ilggadējais ģenerālmenedžeris Sems Prestijs nesenajā preses konferencē izcēla tieši faktu, ka komandai ir tālmetienu izpildītāji, kuri spēlē var iesaistīties no rezervistu soliņa.

"Bertāns un Aizeja [Džo]... Jūs varētu palūgt cilvēkiem atzīmēt labākos tālmetienu izpildītājus NBA un, manuprāt, viņu abu vārdi šajos sarakstos parādītos," sacīja Prestijs.

Bertāns savas karjeras laikā vidēji spēlē trāpījis 39,8% no 4,7 izmestajiem tālmetieniem.

"Thunder" pirmsezonas maču ciklu atklās naktī uz 10. oktobri, plkst. 3 pēc Latvijas laika tiekoties ar Bertāna bijušo komandu Sanantonio "Spurs". Savukārt NBA regulāro sezonu "Thunder" vienība sāks naktī uz 26. oktobri, plkst. 3 pēc Latvijas laika viesojoties pie Čikāgas "Bulls".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu