VIDEO un AUDIO Koledžu "zem galda" nauda, "Rīgas Zeļļi" un Biedriņa "atgriešanās" - saruna ar basketbolistu Franci Lāci

Čempionu brokastis #66
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TVNET Grupas podkāstā "Čempionu brokastis" šoreiz uz sarunu aicinājām basketbolistu Franci Lāci, kurš pastāstīja par jaunizveidoto Latvijas klubu "Rīgas Zeļļi", par savām ambīcijām 3x3 basketbolā, kā arī par pieredzi ASV koledžu basketbolā.

ASV universitātes "Oral Roberts" absolvents Lācis bija pirmais spēlētājs, ar kuru oficiāli vienojās "Rīgas Zeļļi". Viņam šī būs otrā sezona profesionālajā basketbolā pēc četriem gadiem koledžā. 

24 gadus vecais basketbolists, kurš Amerikā ir ieguvis izglītību programmā "Cinema/TV/Digital Media" [kino/televīzija/digitālie mediji], iepriekšējā sezonā profesionāli basketbolu spēlēja Nīderlandes Bemmelas "Yoast United".

Lācis paralēli klasiskajam basketbolam spēlē arī 3x3 basketbolu, kur jau paspējis gūt lielus panākumus – Eiropas spēlēs zelts, Pasaules kausā un Eiropas kausā bronza. Viņš neslēpj, ka cer piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs.

"Ja mēs paskatāmies uz aizvadītās vasaras darbu, ir bijuši trīs lielie turnīri un trīs medaļas, kuras izcīnījuši astoņi dažādi spēlētāji. Tas parāda, ka mums ir rezerves," lielo konkurenci 3x3 basketbola izlasē ieskicēja Lācis.

Latvijas basketbolists raidījumā pavēra priekškaru uz ikdienas dzīvi Amerikā, kā arī pavēra priekškaru aizkulisēm, kā koledžas nelegāli ar lielu naudu rekrutē jaunos un talantīgos spēlētājus.

"Tas ir raksturīgi lielām skolām. Manā skolā nekas tāds nebija. Protams, ir dzirdēts, ka atbrauc rekrūtis, ieiet savā viesnīcas istabiņā, kur ir nolikti 20, 30 tūkstoši dolāru. Tas noteikti ietekmē spēlētāju izvēli." 

"Rīgas Zeļļi" savu debijas spēli aizvadīs šo sestdien, 30. septembrī, "Arēnā Rīga" (sākums plkst. 19.00) pret Igaunijas komandu Keilas "Coolbet". Par kluba biedru un vēstnesi kļuvis Andris Biedriņš, kuram ir 10 sezonu pieredze NBA.

"Viņš vēl nav bijis uz treniņiem, bet ticu, ka tas mainīsies. Tas ir pozitīvi, ka pie tā saucamajiem biedriem ir arī Biedriņš," pajokoja Lācis. "Viņš jau nenāks spēlēt, taču dos padomus un dalīsies pieredzē, kas ir forši."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu