Lībijas kaujinieku komandieris Haftars Maskavā runājis ar Putinu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Lībijas kaujinieku komandieris Halifa Haftars, kura spēki kontrolē valsts austrumdaļu, ceturtdien piedalījās sarunās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Maskavā, paziņoja Haftara spēki un Kremlis.

Haftars, kura atbalstītā Lībijas austrumdaļas administrācija konkurē ar ANO atbalstīto Lībijas valdību Tripolē, ir izveidojis tuvas attiecības ar Maskavu un ir atkarīgs no Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" militārā atbalsta.

Haftaram bija "sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un aizsardzības ministru Sergeju Šoigu", viņa vadītie Lībijas Arābu bruņotie spēki paziņoja savā oficiālajā "Facebook" lapā, neminot sīkākas detaļas.

Ziņu par Haftara tikšanos ar Putinu apstiprināja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, sakot, ka "viņi apsprieda situāciju Lībijā un reģionā kopumā".

Šī bija Haftara un Putina pirmā tikšanās kopš 2019.gada, ziņoja Lībijas mediji.

Haftaram, kurš otrdien ieradās Maskavā, arī bija sarunas ar Krievijas aizsardzības ministra vietnieku Junusbeku Jevkurovu.

Jevkurovs pēdējos gados ir regulāri apmeklējis Lībijas austrumus. Pēdējoreiz tas notika 17.septembrī, kad viņš tikās ar Haftaru dažas dienas pēc plūdiem, kuri izpostīja piekrastes pilsētu Dernu, prasot tūkstošiem cilvēku dzīvību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu