Latvijas MMA cīkstonis Čižovs nevarēs aizvadīt cīņu prestižā PFL turnīra pusfinālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Čižovs
Aleksandrs Čižovs Foto: Ādams Bleiks/PS FIGHT MANAGEMENT

Latvijas jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Aleksandrs Čižovs nevarēs piedalīties sestdien gaidāmajā "Profesional Fighters league" jeb PFL Eiropas turnīra pusfināla cīņā.

Bija paredzēts, ka Čižovs PFL Eiropas pusfināla cīņā tiksies ar īru cīkstoni Džonu Mičelu. Diemžēl latviešu cīkstonis šo cīņu aizvadīt nevarēs, jo neiekļāvās noteiktajā svarā.

Pats cīkstonis neiekļaušanos svarā savā "Instagram" kontā publicētajā video skaidroja ar gūto savainojumu.

"Pirms piecām nedēļām treniņu procesā guvu traumu, kuras dēļ nevarēju pilnvērtīgi turpināt trenēties. Ar komandu uzreiz nolēmām, ka neatteiksimies no cīņas. Ir trauma, vai nav, bet mēs gribējām cīnīties, lai nepieviltu organizāciju un arī visus cilvēkus, kuri mani atbalsta. Šīs traumas dēļ treniņu procesā bija jāievieš izmaiņas, kuru dēļ neizdevās pilnībā nomest nepieciešamo svara daudzumu," cīņas atcelšanu skaidroja Čižovs.

Cīkstonis arī pieminēja, ka Mičela komandai piedāvājis ļoti izdevīgus noteikumus, proti, atdot pretiniekam visu šīs cīņas honorāru. Tomēr Mičels cīņai neesot piekritis. Tā vietā īru cīkstonis tiksies ar pretinieku, kuru viņš uzveica jau šā turnīra pirmajā kārtā - francūzi Geisimu Derūšu, kura profesionālās karjeras bilance ir sešas uzvaras un trīs zaudējumi.

Atgādinām, ka PFL noteikumi cīkstoni, kurš neiekļaujas svarā soda ar vienu atņemtu punktu pirmajā raundā. Neizšķirta gadījumā nākamo turnīra kārtu, sasniedz cīkstonis, kurš iekļāvās noteiktajā svarā. Līdz ar to Mičelam šajā cīņā vismaz tiesnešu pierakstos jau būtu ievērojams pārsvars, ņemot vērā, ka tas būtu bijis trīs raundu duelis.

Līdzīgs scenārijs tika piedzīvots PFL Eiropas turnīra pirmajā kārtā, kad Čižova pretinieks Akoidans Duke neiekļāvās svarā. Soda punkta dēļ cīņa noslēdzās neizšķirti, kā rezultātā Čižovs iesoļoja nākamajā kārtā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu