No 1. oktobra iebraukšana Jūrmalā ir par brīvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki iegādājas autotransporta caurlaides iebraukšanai Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā kontrolpunktā Priedainē pirms iebraukšanas pilsētā.
Cilvēki iegādājas autotransporta caurlaides iebraukšanai Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā kontrolpunktā Priedainē pirms iebraukšanas pilsētā. Foto: Ieva Čīka/LETA

No svētdienas, 1. oktobra iebraukšana Jūrmalā ir bez maksas, informē Jūrmalas pašvaldība. 

Līdz 30.septembrim ieskaitot iebraukšana Jūrmalā maksā 2 eiro, un pašlaik joprojām ir spēkā ierastā kārtība, kas nosaka nodevas piemērošanas periodu no kalendārā gada 1. aprīļa līdz 30. septembrim.

No svētdienas, 1. oktobra, iebraukšanai Jūrmalas īpaša režīma zonā caurlaide nav nepieciešama.

Attiecīgi pašlaik Jūrmalas iedzīvotājiem nav nepieciešams noformēt papildu ilgtermiņa caurlaides šajā gadā, savukārt pilsētas viesi no 1.oktobra caurlaidi var nepirkt.

Jau iepriekš ziņots, ka Jūrmalas domes sēdē 29. jūnijā tika apstiprināti saistošie noteikumi par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā, kas stāsies spēkā 1.novembrī, ja tos apstiprinās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Iebraukšanas maksu visu gadu Jūrmalas dome mēģināja noteikt jau no 2022. gada 1. aprīļa, bet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) parakstīja rīkojumu par Jūrmalas domes saistošo noteikumu darbības apturēšanu.

Pēc Jūrmalas domes iesnieguma Satversmes tiesa 2022. gada maijā ierosināja lietu, kurā vērtē Jūrmalas domes pieteikumu, ar kuru Pleša lēmums apstrīdēts. Lieta joprojām ir Satversmes tiesas izskatīšanā, liecina ieraksts tiesas tīmekļa vietnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu