Rinkēvičs Skolotāju dienā aicina pedagogus mudināt skolēnus sapņot arī par šķietami nesasniedzamiem mērķiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Skolotāju dienā aicina pedagogus mudināt jauniešus sapņot arī par šķietami nereāliem mērķiem.

Skolotāja profesija ir dzīves aicinājums un arī dzīvesveids, par Rinkēviča viedokli informēja Valsts prezidenta kancelejā. Rinkēvičs uzskata, ka patiesi talantīgs skolotājs bieži vien ir pirmais iedvesmas avots, piemērs un varonis, kuram vēlas līdzināties katrs pirmklasnieks.

"Izcils pedagogs daudziem vidusskolēniem, ģimnāzistiem un profesionālo skolu audzēkņiem ir atslēga, kas spēj palīdzēt atvērt durvis jauniešu nākotnes sapņiem," akcentē Valsts prezidents, rosinot skolotājus mudināt jauniešus sapņot arī tad, ja viņu mērķi šķiet nereāli vai gluži otrādi - maznozīmīgi.

Rinkēviča ieskatā, katru skolotāju raksturo arī atbildība par savu profesiju, par katru mācību stundu klasē un par saturiski kvalitatīvu mācību procesu. Tā ir atbildība arī pret saviem kolēģiem un mūsu nākotni - Latvijas jauniešiem.

"Šodien vēlos sacīt paldies katram skolotājam, skolu atbalsta personālam un Latvijas izglītības nozarē strādājošajiem. Paldies par jūsu ikdienas darbu, rūpēm un atbildību, ko veltāt mūsu jauniešiem! Paldies par jūsu dzīves sūtību - būt par iedvesmas avotu mums katram - mācību klasē un dzīves skolā!" uzsver Rinkēvičs, novēlot iedvesmojošu un priecīgu Skolotāju dienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu