FOTO Rīgā pirmās divas vietas piecos kilometros izcīnījušie etiopieši vīlušies laikapstākļos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules čempionāts skriešanā 5 km distancē
Pasaules čempionāts skriešanā 5 km distancē Foto: Edijs Pālens/LETA

Etiopijas vieglatlēti Hagoss Gebrhivets un Jomifs Kedželča, kuri svētdien Rīgā izcīnīja pirmās divas vietas pasaules čempionāta piecu kilometru skrējienā, vīlušies par vējainajiem laikapstākļiem distancē.

Piecu kilometru distancē elites grupā vīriešiem ar rezultātu 12 minūtes un 59 sekundes uzvarēja etiopietis Gebrhivets. Viņš par trim sekundēm apsteidza tautieti Jomifu Kedželču un par 17 sekundēm - personisko rekordu sasniegušo kenijieti Nikolasu Kipkoriru.

Foto: Pasaules čempionāts skriešanā 5 km distancē

Šogad pasaules čempionātā stadionā 5000 metros Gebrhivets bija sestais, piekāpjoties Kedželčam. Salīdzinot ar Budapeštā notikušajām meistarsacīkstēm, Gebrhivets Rīgā juties komfortablāk.

"Lielākā atšķirība starp Budapeštu un Rīgu ir laikapstākļi - Rīgā laikapstākļi ir tuvāki tiem, kas ir Etiopijā. Par to biju priecīgs, jo Budapeštā bija pārāk karsti un es nejutos labi. Tāpat šodien bija nedaudz vējains. Bija liela konkurence un ātrs skrējiens, taču mums jābūt gataviem šādam līmenim," rīkotāji citē Gebrhiveta stāstīto.

Kedželča bija sarūgtināts par šodienas rezultātu un to ietekmēja vējš, atzina sportists. "Ikreiz kad skrienu šādos apstākļos, tas nenospēlē par labu. Biju cerējis izskriet personīgo rekordu, taču vējš ietekmēja manu sniegumu un nevarēju sasniegt savu mērķi. Taktiski skrējiens bija pateicīgs," atzina Kedželča.

Turpretī Kipkorirs uzsvēra, ka izbaudījis skrējienu. "Bija aizraujošas sacensības. Vajadzēja smagi strādāt, taču esmu ļoti gandarīts par savu sniegumu," teica Kipkorirs.

Svētdien Rīgā tiks noskaidroti arī pasaules čempioni jūdzes skrējiena un pusmaratonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu