"Viņa to bija izplānojusi. Diemžēl." Pērn Liepājā sadurtā skolotāja par notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

2022. gada 1. septembrī Ilzes Elizabetes Romančenko darbnīcā ienāca 1. kursa audzēkne un sadūra viņu astoņas reizes. Cīnoties par savu dzīvību, sieviete izrāvās un izskrēja uz ielas, kliegdama pēc palīdzības. Nekas nav beidzies, vēstīts LTV Ziņu dienesta raidījumā "Aculiecinieks".

"Nē, konflikta nebija. Tas ir tas trakākais. Pirmā doma būtu, ko es esmu viņai nodarījusi. Tad iepazīstoties ar visiem materiāliem, tur ir melns uz balta – ne par ko. Tur loģika nav jāmeklē. Ļoti bieži mūsu sabiedrībā ir iesakņojies moments, ka cietušais pats vainīgs. Šis gads bijis ļoti skaļš. Ar daudziem baisiem gadījumiem," saka Ilze. 

Iepazīstoties ar lietas materiāliem, noskaidrots, ka notikušais bija plānots.

"Viņa to bija izplānojusi. Diemžēl. Tas nebija akūti, pēkšņi, dusmu uzplūdā. Juridiski es nedrīkstu neko daudz atklāt. Es negribu nomelnot... Bet tas bija mērķtiecīgi. Man bija sāpīgi, par to domājot," viņa saka. 

Ilze ir pārliecināta, ka skolā viņa vairs nevar strādāt ar tādu atdevi kā agrāk. Un bez sevis atdošanas skolēniem viņa nespēj.

Pērn vēstīts, ka uzbrukums noticis pēc nodarbības, kad visi pārējie cilvēki jau aizgājuši projām.

Tehnikuma direktors toreiz skaidroja, ka neesot bijis nekādu indikāciju, lai audzēkne uzbruktu skolotājai. Viņš pieļāva, ka skolotāja varētu būt interesējusies par to, kādēļ meitene neapmeklē skolu, jo pērnā gada septembrī viņa ir kavējusi 33 stundas neattaisnotu iemeslu dēļ un 17 stundas attaisnotu iemeslu dēļ.

"Eesam izskatījuši arī meitenes dokumentus un secinājuši, ka ģimenes ārsta izsniegtajā izziņā nav norādīta kāda saslimšana, kas skolotājiem būtu bijusi jāņem vērā," piebilda direktors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu