Ūdenslīdēji Meksikas alā atrod aizvēsturiskā megalodona zobus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Herschel Hoffmeyer/Shutterstock

Ūdenslīdēji Meksikas applūdušā alā atraduši megalodona zobus. Lai noskaidrotu, kāpēc megalodons izmira, zinātnieki jau ilgus gadus meklē atbildes visbiežāk sastopamajā fosilijā – zobos, vēsta ārvalstu mediji.

Tika atrastas piecpadsmit zobu fosilijas. No 15 fosilijām 13 piederēja trim dažādām haizivju sugām, no kurām viena bija megalodons.

Šī gada aprīlī arī tika atrasti megalodonu zobi. Divas minerālu mednieces Britu Kolumbijā Kanādā uzdūrušās zobam, kas, kā tiek uzskatīts, reiz bijis aizvēsturiskās milzu haizivs megalodona mutē.

Zobs bija ļoti vecs un aizņēma pusi viņas plaukstas.

Megalodoni ir mūsdienu haizivju priekšteči. Megalodoni ir izmirusi aizvēsturiskā haizivju suga, kas okeānos dzīvojusi pirms 3,6 līdz 23 miljoniem gadu. Haizivs mute bija autobusa durvju izmērā, savukārt zobi – cilvēka plaukstas lielumā.

Šīs haizivis varēja sasniegt pat 15 metru garumu, tāpēc arī sugas nosaukums ir megalodoni, kas atvasināts no sengrieķu valodas un latviski nozīmē: μέγας (megas) — 'liels, varens' un ὀδoύς (odoús) — 'zobs'). Par spīti tam, konkurences rezultātā šī suga izzuda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu