Masks publicē mīmu, izsmejot Zelenski un ASV sniegto palīdzību Ukrainai (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un pasaulē bagātākais cilvēks Īlons Masks.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un pasaulē bagātākais cilvēks Īlons Masks. Foto: "Apollo.lv" kolāža

ASV miljardieris Īlons Masks svētdien, 1. oktobrī, publicēja ierakstu sociālo tīklu vietnē "X", izsmejot ASV sniegto palīdzību Ukrainai, vēsta "Forbes".

Publicētajā fotogrāfijā redzams Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Pie attēla rakstīts: "Kad ir pagājušas piecas minūtes un jūs neesat lūdzis palīdzību miljardu dolāru apmērā."

Fotogrāfija ir apstrādāta ar "Photoshop". Maska ierakstu "X" jau ir redzējuši vairāk nekā divi miljoni cilvēku.

ASV palīdzība Ukrainai ir bijusi pretrunīgi vērtēta tēma ASV, kopš Krievija iebruka Ukrainā 2022. gadā. Vairums demokrātu un tradicionālo konservatīvo republikāņu ir atbalstījuši palīdzības sniegšanu Ukrainai, bet republikāņi ir iebilduši pret to.

Ukraiņu tiešsaistes laikraksts Ukrainska Pravda reaģējis uz Maska publicējumu, arī publicējot mēmi, kurā vēstīts: "Kad ir pagājušas piecas minūtes un tu neesi izplatījis Krievijas propagandu."

Pērnā gada nogalē Masks pauda uzskatu, ka Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās nepieciešams sarīkot atkārtotas "vēlēšanas" ANO kontrolē. Masks rakstīja, ka Krievija aizies no šīm teritorijām, "ja tāda būs cilvēku griba".

Masks arī uzskatīja, ka Krima ir Krievijas daļa, "kā tas bijis no 1783. gada", jo pussala esot nonākusi Ukrainas sastāvā Ņikitas Hruščova kļūdas dēļ.

Viņš arī ierosināja Ukrainai atjaunot ūdens piegādes Krimai un iegūt neitrālas valsts statusu.

Masks arī ierosināja aptauju ar jautājumu, vai Donbasā un Krimā dzīvojošo cilvēku gribai vajadzētu izlemt to, vai viņi ir "Krievijas vai Ukrainas sastāvā". Viņš arī paziņoja, ka Krievijā ir trīsreiz vairāk iedzīvotāju nekā Ukrainā, tāpēc Ukrainas uzvara totālā karā pret Krieviju ir maz ticama.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu