Migranti riskē ar dzīvību, šķērsojot Francijas Alpus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Smit/Shutterstock

Itālijas Alpos pulcējas virkne sudāniešu un afgāņu, šķērsojot kalnus, lai nonāktu Francijā un citās valstīs, vēsta raidsabiedrība BBC.

Gleznainajā Ulksas pilsētā strādā vietējie brīvprātīgie. Viņi izsniedz migrantiem saziedotos mēteļus, lai palīdzētu adaptēties gaisa temperatūrai grūtajā ceļā, šķērsojot kalnus.

Pilsētā pulsējas jauni vīrieši, kas vēlas doties uz Franciju un citām valstīm. Šogad Itālijā ieradušies vairāk nekā 130 000 migrantu, kas ir teju divreiz vairāk nekā 2021. gadā.

2017. gadā nelegālie migranti no Rietumāfrikas, kuri par galamērķi izvēlējās Franciju, nereti riskēja ar savām dzīvībām, lai tur nokļūtu. Pirmā pieturvieta Eiropā bēgļiem ir Itālija, no kuras viņi dodas tālāk, šķērsojot Alpus.

Arī 2021. gadā daudzi migranti šķērsoja Alpu kalnus naktī, lai izvairītos no Francijas Nacionālās žandarmērijas, kas patrulē ar sniega velosipēdiem.

Ja žandarmērija pamanīja migrantus netālu no robežas, pēc dažām aizturēšanas stundām viņus nogādāja atpakaļ Itālijā.

Itālijas Sarkanais Krusts kopš 2017. gada, kad maršrutu pārsvarā šķērsoja migranti no Āfrikas, novēro Alpu Itālijas pusi. Taču pēdējos mēnešus Sarkanais Krusts redz cilvēkus no dažādām pasaules valstīm.

Itālijas Sarkanais Krusts kopš 2017. gada ir pārtvēris aptuveni 5000 migrantu, kas šķērsojuši Alpu kalnus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu