Audzēknes pavedināšanā apvainotais Steļmahs atgriezies pie basketbolistu trenēšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andris Steļmahs
Andris Steļmahs Foto: No personīgā arhīva

Audzēknes pavedināšanā apvainotais basketbola treneris Andris Steļmahs atsācis darbu Jūrmalas Sporta skolā, apstiprināja skolas direktors Sandis Bērziņš.

Portāls "Delfi" pavasarī vēstīja, ka trenera Steļmaha darbā fiksēti vairāki pārkāpumi - emocionāla vardarbība pret audzēknēm, pavedināšana un alkohola lietošana darba procesa laikā. Savukārt pats Steļmahs atklātībā nākušo informāciju par viņa iespējamajiem pārkāpumiem sauca par apmelojumiem un baumām.

Pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) iesnieguma par iespējamiem pārkāpumiem Steļmaha rīcībā Valsts policijā (VP) tika sākts kriminālprocess.

Aprīlī Steļmahs uz laiku tika atstādināts no darba Jūrmalas sporta skolā, taču šobrīd viņš ir atgriezies darbā un trenē 16 līdz 18 gadus vecas basketbolistes.

"Šobrīd viņam nav piemērots nekāds statuss, tāpēc mums nebija nekāda tiesiska pamata neļaut viņam strādāt vai turpināt viņu atstādināt," teica Bērziņš, vienlaikus uzsverot, ka neesot saņemtas arī basketbolistu vecāku iebildes pret viņa atjaunošanu amatā.

Kā liecina Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) mājaslapā publicētā informācija, Steļmaham līdz 2025.gada 23.aprīlim ir derīgs B kategorijas basketbola trenera sertifikāts.

Steļmahs marta beigās atkāpās no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata pēc tam, kad plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs arī apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu