"Latvija grimst aizvien lielākā purvā." Žaklīna Cinovska pārdod dzīvokli un pametīs Latviju (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Režisore un producente Žaklīna Cinovska Latvijā sevi vairs neredz - viņa gatavojas pārdot savu dzīvokli un pārcelsies uz Ukrainu, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns".

"Diemžēl Latvija kļuvusi cilvēkiem ļoti nelabvēlīga, tāpēc nekas cits neatliek kā doties prom. Jā, esmu gatava palikt un strādāt Ukrainā," atklāj Žaklīna.

Žaklīna tieši pirms gada devās uz Ukrainu, lai dokumentālajās filmās iemūžinātu notiekošo. Tur viņa nodzīvoja desmit mēnešus, pabija pat frontes pirmajās līnijās, un nu viņa gatava tur atgriezties. Turklāt uz ilgu laiku.

"Pasaulei ir jāredz, kas šobrīd patiesībā notiek Ukrainā. Ne tikai saņemt informāciju par situāciju frontē, bet skatīties uz visu daudz plašāk. Uzzināt, kā cilvēki dzīvo ikdienā, ko viņi domā, kā mainās viņu domāšana kara apstākļos, arī, piemēram, kā karā cieš mājdzīvnieki. Latvijā esmu jau izdarījusi pietiekami, bet Ukrainā paveras jauni apvāršņi, jaunas iespējas, kur varu likt lietā savu pieredzi un profesionalitāti. Tas ir jauns un ļoti interesants izaicinājums.

Diemžēl šobrīd Latvijā esošā situācija ir nelabvēlīga radošajiem cilvēkiem, tāpēc jāmeklē citas iespējas. Latvija, kurā pat nav kara, grimst aizvien lielākā purvā.

Latvijā diemžēl viss nav labi, un šī nespējnieku valdība to tikai pastiprina, valsts izaugsme nenotiek. Es to vienkārši vairs nevaru izturēt, man šī situācija ir apnikusi!" pikta ir Žaklīna Cinovska.

Lai nokārtotu finansiālās saistības ar Latviju, Žaklīna pārdod savu dzīvokli, ko iegādājās 1995. gadā. "Tas ir mans pirmais īpašums, ko iegādājos, kad toreiz strādāju septiņos dažādos darbos!"

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 3. oktobra numurā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu