"Mums ir bijuši lieliski spēlētāji, bet..." "Celtics" galvenais treneris par Porziņģa pievienošanos komandai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džo Mazula un Kristaps Porziņģis
Džo Mazula un Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" galvenais treneris Džo Mazula mediju dienas intervijā slavēja latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Pirmdien, 2. oktobrī, NBA komandas aizvadīja tā saukto mediju dienu, kuras ietveros spēlētāji, treneri un arī cits komandu personāls atbild uz žurnālistu jautājumiem, kā arī norisinās dažādas fotosesijas.

Savu komentāru par gaidāmo sezonu, protams, sniedza arī "Celtics" stūrmanis Džo Mazula. Viņš arī izcēla pozitīvos aspektus, kurus komandā ieviesīs Kristapa Porziņģa pievienošanās.

"Ja salīdzinām uzbrukumu maču ceturtajā ceturtdaļā ar uzbrukumu izslēgšanas spēlēs, tas būtībā ir viens un tas pats. Mums ir bijuši lieliski spēlētāji, bet mums nav bijušas iespējas izmainīt uzbrukuma dinamiku spēļu izskaņās.

Porziņģa pievienošanās, pirmkārt, ļauj veidot nedaudz atšķirīgākus pretspēlētāju pārus. Otrkārt, tas ļauj mums realizēt sarežģītus divpunktu metienus, kā arī izkārtot Džeilenam [Braunam] un Džeisonam [Teitamam] brīvus metienus, kad Kristaps ir postā. Es domāju, ka mūsu spēles beigu uzbrukumu dinamika pamainīsies. Tajā pašā laikā viņam būs jāpalīdz mainīt arī mūsu aizsardzības identitāti. Mūsu pirmā metiena aizsardzība ir laba, bet cīņā par atlēkušajām bumbām aizsardzībā var būt uzlabojumi," sacīja Mazula.

Jaunā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona sāksies 24. oktobrī. "Celtics" pirmo sezonas maču aizvadīs naktī uz 26. oktobri, plkst. 2 pēc Latvijas laika tiekoties ar Porziņģa bijušo komandu Ņujorkas "Knicks". Savukārt pirmo pārbaudes spēli bostonieši aizvadīs naktī uz 9. oktobri, plkst. 1 pēc Latvijas laika tiekoties ar Filadelfijas "76ers". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu