VIDEO "Nesaņēmām atbalstu." Latvijas e‑cigarešu depozīta sistēmas izveidotāji pārceļ iekārtas uz Igauniju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Wingo Deposit" līdzīpašnieks un viens no "Wingo" idejas autoriem Vismands Menjoks piedalās Latvijā radītās e-cigarešu un bateriju depozīta sistēmas iekārtas atklāšanas pasākumā "Narvesen" veikalā Barona un Dzirnavu ielas krustojumā.
"Wingo Deposit" līdzīpašnieks un viens no "Wingo" idejas autoriem Vismands Menjoks piedalās Latvijā radītās e-cigarešu un bateriju depozīta sistēmas iekārtas atklāšanas pasākumā "Narvesen" veikalā Barona un Dzirnavu ielas krustojumā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Reiz "Wingo" e-cigarešu depozīta sistēmas iekārtas atradās vairākās vietās Latvijā. Diemžēl tās mūžs bija īss – vien pusgads. Tomēr šajā laikā izdevās savākt vairāk nekā 25 tūkstošus e-cigarešu. Nesaņemot valsts atbalstu, iekārtas izstrādātāji pieņēmuši lēmumu virzīties uz Igaunijas tirgu, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Kāds rīdzinieks ziņojis, ka Rīgā pazudušas "Wingo" e-cigarešu depozīta sistēmas, kas atradusies centrā un vēlāk Mežaparkā.

"Wingo Deposit" vadītājs Vismands Menjoks skaidro – diemžēl šobrīd iekārtas Latvijā vairs nav. Tās aizvestas uz Igauniju, kur bijis lielāks atbalsts no valsts.

Vides aizsardzības departamenta pārstāvji par e-cigarešu nodošanu skaidro, ka par to atbildīgi ražotāji un izplatītāji – viņiem jānodrošina vieta, kur nodot izlietotās e-cigaretes, pretējā gadījumā – jāmaksā dabas resursu nodoklis.

VIDEO: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu