FOTO Darbu sācis Latvijā pirmais būvgružu, būvmateriālu un remonta lietu apmaiņas punkts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "CleanR" un "CleanR Verso" šķirošanas laukumā "Nomales" Stopiņu pagastā tiek atklāts Latvijā pirmo būvgružu, būvmateriālu un remonta lietu apmaiņas punkts.
Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "CleanR" un "CleanR Verso" šķirošanas laukumā "Nomales" Stopiņu pagastā tiek atklāts Latvijā pirmo būvgružu, būvmateriālu un remonta lietu apmaiņas punkts. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar mērķi attīstīt aprites ekonomiku, samazināt radīto būvniecības atkritumu apjomu un nodrošināt to atkārtotu izmantošanu atkritumu apsaimniekotājs "CleanR" trešdien, 4. oktobrī, atklāja Latvijā pirmo būvgružu, būvniecības materiālu un remonta lietu apmaiņas punktu, portālu "Apollo.lv" informē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs.

No 4. oktobra būvgružu, būvniecības materiālu un remonta lietu apmaiņas punkts pieejams ikvienam iedzīvotājam. Tajā var bez maksas nodot, paņemt vai apmainīt atkārtotai lietošanai derīgus būvmateriālus, remonta lietas, interjera priekšmetus un strādājošu elektrotehniku. Tāpat apmaiņas punktā noteiktas kvalitātes būvgružus var iemainīt pret grunti vai šķembām, kas iegūtas otrreizējā pārstrādē.

Jaunais apmaiņas punkts ir integrēts būvniecības atkritumu šķirošanas un pārstrādes centrā "Nomales", Brīvnieku ielā 11, Stopiņu novadā. Tā atklāšanas pasākumā, klātesot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, "Rīgas Enerģētikas aģentūras", "Zero Waste Latvija" pārstāvjiem un citiem viesiem, tika nodoti jau pirmie būvniecības materiāli – krāsas, eļļas, otas, tapetes, elektrotehnika u.c.

Būvgružu, būvniecības materiālu un remonta lietu apmaiņas punkts tapis, pateicoties "LIFE Waste to Resourses IP" projektam, kas Latvijā tik plašā mērogā tiek realizēts pirmo reizi.

Jau vēstīts, ka "CleanR grupa" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 21,667 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 37% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus "CleanR grupas" peļņa no pamatdarbības pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA pirmajā ceturksnī pieauga par 60% - līdz 3,551 miljonam eiro.

"CleanR grupā" ietilpst 25 uzņēmumi, tostarp sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "CleanR", industriālo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "CleanR Verso", telpu uzkopšanas uzņēmums SIA "Vizii" un pilsētvides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Vizii Urban".

Kompānija "CleanR grupa" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "CleanR grupa" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North". Kā "Clean R" patiesais labuma guvējs norādīts Guntars Kokorevičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu