Medijs: Arī FIFA gatavojas dot zaļo gaismu Krievijas junioru dalībai starptautiskos mačos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls)
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls) Foto: optibetvirsliga.com

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) plāno atļaut Krievijas U-17 izlasēm atgriezties sacensībās, vēsta "The Associated Press", kurai šo informāciju apstiprināja persona, kas trešdien piedalīsies FIFA Padomes attālinātajā sēdē.

FIFA līdz šim nav publicējusi nekādu informāciju par trešdien iecerēto sēdi, tāpat nav izziņota preses konference, kurā skaidrotu pieņemtos lēmumus.

Sēdē plānots apspriest potenciālās kandidātes 2030. un 2034.gada Pasaules kausa finālturnīru sievietēm rīkošanā.

Septembrī Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) ar savu lēmumu pavēra iespēju Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu izlašu dalībai starptautiskos turnīros.

UEFA ieskatā "bērnus nevarot sodīt par rīcību, par kuru pilnībā atbildīgi ir pieaugušie". UEFA prezidents Aleksandars Čeferins uzskata, ka diskvalifikācija liedz jaunajiem sportistiem pamattiesības uz izaugsmi un ir diskriminējoša pret viņiem.

Krievijas U-17 komandas, kas spēlēs bez nacionālajiem simboliem un mačus aizvadīs ārpus Krievijas robežām, var tikt atjaunotas pat tad, ja jau notikušas kvalifikācijas turnīru izlozes. Krievijas pieaugušo izlasēm un klubiem diskvalifikācija paliks spēkā līdz tiks izbeigta karadarbība Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu