ISW: Ukrainas spēki guvuši nelielus panākumus pie Bahmutas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karavīrs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karavīrs. Ilustratīvs attēls. Foto: YASUYOSHI CHIBA/AFP

Aizvadītajās dienās Ukrainas spēki nedaudz pavirzījušies uz priekšu uzbrukumos pie Bahmutas un Zaporižjas apgabala rietumos, secinājuši ASV Kara pētniecības institūta (ISW) analītiķi.

Institūta ziņojumā par situāciju frontē norādīts, ka Ukrainas spēki turpina sauszemes uzbrukumus pie dzelzceļa līnijas starp Kliščijivku, kas atrodas septiņus kilometrus uz dienvidrietumiem no Bahmutas, un Andrijivku, kas atrodas desmit kilometrus uz dienvidrietumiem no Bahmutas. Ukrainas armijas ģenerālštābs paziņojis par daļējiem ukraiņu panākumiem šo apdzīvoto vietu tuvumā.

Trešdien publicēti attēli liecina, ka Zaporižjas apgabala rietumos ukraiņu spēki nedaudz pavirzījušies uz austrumiem no Novoprokopivkas, kas atrodas piecus kilometrus uz dienvidaustrumiem no Robotines. Ukrainas armijas ģenerālštābs ziņoja par daļējiem panākumiem uz rietumiem no Rabotines, bet vairāki Krievijas avoti apgalvoja, ka ukraiņu spēki pietuvojušies Krievijas tranšeju līnijai pie Robotines - Kopani, kas atrodas piecus kilometrus uz ziemeļrietumiem no Robotines, lasāms ISW ziņojumā.

Tikmēr Krievijas spēki turpinājuši ierobežotus pretuzbrukumus pie Bahmutas, tomēr uz priekšu nav pavirzījušies.

Ukrainas armijas ģenerālštābs ziņo, ka trešdien Krievija uzbrukusi gandrīz visos frontes virzienos. Zaporižjas virzienā Ukrainas aizsardzības spēki veiksmīgi atsituši ienaidnieka uzbrukumus Zaporižjas apgabala Verboves un Robotines rajonos. Bahmutas virzienā okupanti neveiksmīgi centušies atgūt zaudētās pozīcijas Doneckas apgabala Hrihorivkas un Andrijivkas rajonos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu