Dabas katastrofa Indijā. Pārplūstot ezeram, iet bojā vismaz desmit cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Indijā vismaz desmit cilvēki gājuši bojā un 82 pazuduši bez vēsts ledāja ezera pārplūšanas izraisītos plūdos, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

Indijas armijas preses pārstāvis Himanšu Tivari ceturtdien informēja, ka kalnainā ielejā Sikimas štatā Indijas ziemeļaustrumos plūdi aiznesuši cilvēkus, ceļus un tiltus.

Amatpersonu rīcībā esošā informācija liecina par lieliem ceļu postījumiem un 14 tiltu aizskalošanu.

Līdz šim ir atrastas desmit cilvēku mirstīgās atliekas, bet 82 cilvēki ir uzskatāmi par bezvēsts pazudušiem, viņu vidū ir 22 karavīri, informēja Sikimas štata galvenais sekretārs Vidžajs Bušans Pathaks.

Plūdus izraisīja lielā augstumā esošā Lonāka ezera pārplūšana. Ezers atrodas ledāja pamatnē pie pasaules trešā augstākā kalna Kančendžangas.

Ūdens sienai plūstot ielejā tika pārplūdināta upe, kurā jau bija daudz ūdens pēc lietavām. Rezultātā tika sabojāts dambis, aizskalotas mājas un tilti.

Indijas Kosmosa izpētes organizācijas publiskotie satelīta attēli liecina, ka diennakts laikā Lonāka ezers zaudējis divas trešdaļas savas platības 105 hektāru apmērā jeb apmēram 150 futbola laukumu platībā.

Ledāju ezeru, ko aizsprosto irdeni akmeņi, pārplūšana notiek biežāk saistībā ar globālās temperatūras paaugstināšanos un ledāju kušanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu