Avoti: Šolcs pretojas "Taurus" nogādei uz Ukrainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Taurus" raķete.
"Taurus" raķete. Foto: Sergey Kohl/Shutterstock

Vācijas kanclers Olafs Šolcs iebilst pret spārnoto raķešu "Taurus" piegādi Ukrainai, lai gan Ukrainas līderi vairākkārt ir lūguši tādus tālas darbības ieročus, 5. oktobrī ziņu aģentūrai DPA apstiprināja anonīmi avoti Vācijas valdībā.

Kā atklāja avoti, Šolcs ir gatavs jautājumu par "Taurus" piegādēm Ukrainai izskatīt kaut kad vēlāk, tomēr pašlaik viņš neatļaus Vācijā ražoto raķešu piegādi ukraiņiem.

Tikmēr Vācija plāno turpināt piegādāt Ukrainai artilērijas un pretgaisa aizsardzības sistēmas, DPA teica anonīmi avoti.

Laikraksts "Bild" trešdien vēstīja, ka Vācija jau ir informējusi Kijivu par savu lēmumu.

Lielbritānija un Francija jau ir piegādājušas Ukrainai savas spārnotās raķetes "Storm Shadow" un "Scalp", kuru rādiuss un spējas ir līdzīgas.

Ukraina maijā sāka publiskus aicinājumus Vācijai piegādāt "Taurus", sakot, ka tādi ieroči ir nepieciešami, lai uzbruktu Krievijas pozīcijām, kas atrodas aiz tradicionālās artilērijas spēju robežas.

Tomēr "Taurus", kas spēj mērķi sasniegt 500 kilometru attālumā, radīja bažas Berlīnē, kur daļa amatpersonu uztraucas, ka Ukraina tās varētu izmantot mērķiem Krievijas teritorijā.

Šolcs vairākkārt ir paudis skeptisku attieksmi pret iespējām piegādāt Ukrainai "Taurus".

Tomēr Šolcs vadītās koalīcijas mazākuma partneri no zaļajiem un brīvajiem demokrātiem (FDP) ir izteikuši atbalstu "Taurus" piegādēm Ukrainai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu