FOTO "Iespēja tikt izvarotam cietumā." Cilvēki neizpratnē par CSDD kampaņu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) saņēmusi iedzīvotāju pārmetumus par jauno kampaņu par ieslodzīto stigmatizēšanu, tāpēc CSDD paziņoja, ka tiek veiktas izmaiņas kampaņas materiālos.

Sociālo tīklu vietnē "X" lietotājs komentējis: "CSDD akcija, kurā potenciālajiem avāriju izraisītājiem atgādina par iespēju tik izvarotiem cietumā."

Arī citi iedzīvotāji steidza izteikt pārmetumus par kampaņu. Madara raksta: "Un arī vispār šie attēli ir ieslodzījuma vietu stigmatizācija. Baisas sienas, baisas gultas, baisas dušas, un ne grama no resocializācijas, ne grama no cilvēciskuma. Nonāksi TUR un atpakaļceļa vairs nebūs. Ieslodzītais nav cilvēks.

Problēma jau ir ieslodzījuma vietu minēšanā kā tādā, domas lidojuma trūkumā, vienkāršā biedēšanā, jo nevar iemācīt pēc būtības. Kā bērniem - ja slikti uzvedīsies, atbrauks tādu un tādu tautu pārstāvji (kurus nu no zila gaisa stigmatizē) un tevi aizvedīs prom."

CSDD arī reaģēja uz iedzīvotāju pārmetumiem, rakstot: "CSDD jaunajā kampaņā tikai un vienīgi vēršas pret ātruma pārsniegšanas bīstamību un viennozīmīgi iestājas pret cieņu aizskarošu attieksmi pret ieslodzītajiem. Apzinoties cieņpilnas attieksmes nozīmīgumu pret ikvienu indivīdu, nekavējoši tiek veiktas izmaiņas kampaņas materiālos."

Vēl pirms CSDD paskaidrojuma satiksmes ministrs Kaspars Briškens rakstīja, ka kampaņā izmantotie izteiksmes līdzekļi nav pieņemami.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu