Gultas blakšu izplatības dēļ Francijā nākas slēgt vairākas skolas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: jareynolds/Shutterstock

Francijā nācies slēgt septiņas izglītības iestādes, bažām par gultas blakšu invāziju pieņemoties spēkā, vēsta "The Guardian".

"Blaktis tika atklātas dažādos līmeņos... Man šķiet, ka 17 iestādēs. Šobrīd, kad es runāju ar jums, septiņas iestādes šī iemesla dēļ ir slēgtas," televīzijas kanālam "France 5" sacīja izglītības ministrs Gabriels Attāls.

Francijas valdība šonedēļ ir sarīkojusi vairākas sanāksmes, lai izskatītu pieaugošo parazītu epidēmiju laikā, kad Francija rīko Pasaules kausu regbijā un gatavojas 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu rīkošanai.

Piektdien Izglītības ministrija paziņoja, ka ir slēgtas piecas skolas, kurās kopumā mācās 1500 skolēnu. Iepriekš šonedēļ amatpersonas ziņoja par divu skolu slēgšanu - vienu Marseļā, otru netālu no Lionas -, kamēr tās tiek tīrītas. 

"Mums ir gandrīz 60 000 iestāžu.

Mēs šeit runājam tikai par dažām, taču ir taisnība, ka skaits palielinās," sacīja Attāls. "Nepieciešama tūlītēja reakcija, lai iestādes varētu tikt attīrītas 24 stundu laikā."

Tiek uzskatīts, ka desmitā daļa no visām Francijas mājsaimniecībām pēdējos gados ir saskārusies ar blakšu problēmu, pieprasot īstenot kaitēkļu apkarošanas operāciju. Tā izmaksā vairākus simtus eiro, un to ir nepieciešams īstenot atkārtoti. 

Jau ziņots, ka Parīzi šobrīd pārņēmusi blakšu invāzija. Kukaiņi-asinssūcēji novēroti uz pilsētas metro un lidostas sēdekļiem, kā arī tie sakoduši cilvēkus kinoteātros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu