Balcers gūst divus vārtus Šveices čempionāta mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: ZSC Lions/Facebook

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers 7. oktobrī guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli Šveices augstākās hokeja līgas (NL) mačā un kaldināja Cīrihes "Lions" komandas uzvaru.

Cīrihes hokejisti viesos ar rezultātu 5:2 (0:0, 1:1, 4:1) pārspēja Rapersvīles-Jonas "Lakers".

Vispirms Balcers otrā perioda sākumā ar piespēli palīdzēja panākt 1:0, bet spēles 53.minūtē pēc ieslidošanas zonā pretinieku aizsarga aizsega raidīja ripu vārtu stūrī, panākdams 3:2. Trīs minūtes vēlāk pēc paša izveidota uzbrukuma latvietis bija pirmais pie atlēkušās ripas un nostiprināja viesiem vadību - 4:2.

Šajā mačā Balcers uz ledus bija 19 minūtes un trīs sekundes, divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Ar septiņiem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm Balcers šobrīd ir NL rezultatīvākais spēlētājs.

Uzvaru sestdien svinēja arī uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers", kas izbraukumā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) uzveica "Kloten" vienību, kurai savainojuma dēļ nevar palīdzēt Deniss Smirnovs. Lapinskis 14 minūtēs un 38 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" viesos ar 2:9 (0:5, 2:2, 0:2) kapitulēja "Zug" hokejistiem. Punnenovs tika galā ar 22 no 31 metiena, bet Ķēniņš 13 minūtēs un 14 sekundēs divreiz meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus, uzvarēja abos divos iemetienos un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -3.

"Lions" desmit mačos tikusi pie 24 punktiem un ieņem otro vietu aiz "Fribourg-Gotteron", kuras kontā 28 punkti 12 spēlēs. "Lausanne" ar 16 punktiem 12 spēlēs ir astotā, bet "Tigers" ar 14 punktiem 11 cīņās ir desmitajā vietā 14 komandu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu