Grizelda Blanko – "kokaīna karaliene", kas nogalināja visus savus vīrus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Kolumbijas narkobaronese Grizelda Blanko slepkavoja gan striptīza dejotājas, gan sāncenšus, gan savus vīrus, un nu viņu “Netflix” seriālā atveidos aktrise Sofija Vergara.

Tā dēvētā “kokaīna karaliene” Blanko bija četru bērnu māte, kura nogalināja savus trīs vīrus, kā arī simtiem citu cilvēku, turklāt uzkrāja pamatīgu bagātību, vadot milzīgu narkotiku impēriju.

Kas tad ir tā sieviete, kura, kā apgalvo advokāti, slepkavoja cilvēkus tikai tāpēc, ka viņai nepatika, kā “tie uz viņu paskatījās”?

Blanko piedzima 1943. gadā nabadzībā Kolumbijas pilsētā Kartahenā. Viņas māte bija alkoholiķe un prostitūta. Pēc tam viņas ģimene pārcēlās uz Medeljīnu, kur 11 gadu vecumā Blanko nolaupīja puisēnu ar bagātiem vecākiem. Kad vecāki neuztvēra nopietni Blanko izpirkuma prasībās, sieviete zēnu nošāva.

12 gadu vecumā viņa kļuva par seksa industrijas darbinieci un kabatzagli, bet 13 gadu vecumā dzīvoja kopā ar suteneru Karlosu Truhiljo, kuru vēlāk apprecēja. Viņiem piedzima trīs bērni, taču abu attiecības sašķobījās biznesa dēļ un Blanko vīrieti nogalināja.

Blanko nākamā laulība bija ar kokaīna tirgotāju Alberto Bravo, kurš sievieti 60. gadu beigās aizveda uz Kvīnsu Ņujorkas štatā. Tur viņi izveidoja savu kontrabandas impēriju, ko maskēja Bravo apģērbu importa uzņēmums. Blanko atvēra sieviešu apakšveļas rūpnīcu Kolumbijā, kur apģērbiem tika pievienoti slepeni nodalījumi, lai mūļi varētu nemanīti ievest kokaīnu ASV. Blanko domāja, ka sievietes kurjeres izraisīs mazāk aizdomu.

Kokaīna bizness 70. gados uzplauka, un Blanko tika atzīta par nozīmīgu spēlētāju. Tiek ziņots, ka Bravo un Blanko nodarbināja 1500 narkotiku dīleru.

Sieviete kļuva atkarīga no kokaīna pastas. Iespējams, paranojas dēļ viņa visu laiku turēja personīgo lidmašīnu ar personālu gatavībā, ja viņai nāktos bēgt. 1975. gadā viņa to izmantoja, lai muktu uz Kolumbiju, kad uzzināja, ka viņa ir  apsūdzēta lielākajā federālajā kokaīna kontrabandas lietā.

Atgriežoties Kolumbijā, viņa apsūdzēja Bravo miljonu zādzībā un vairākas reizes viņu sašāva ar pistoli, kas bija paslēpta viņas strausādas zābakā. Tiesa, vīrietis arī paspēja sašaut Blanko vēderā ar vienu lodi, tomēr sieviete izdzīvoja, kamēr viņas vīrs mira. Nu viņa pārņēma pilnu kontroli pār impēriju.

1978. gadā viņa apprecējās ar slepkavu Dario Sepulvedu. Abu savienībā nāca pasaulē dēls. Pāris pārcēlās uz ASV, šoreiz uz Maiami – Blanko seja narkotiku lietošanas dēļ bija tā izmainījusies, ka ASV drošības dienesti viņu neatpazina. ASV viņas narkotiku bizness tikai plauka, gadā sievietei nopelnot 1,5 miljardu ASV dolāru lielu bagātību.

Blanko rokaspuiši pēc narkobaroneses vēlēšanās slepkavoja konkurentus pat dienas gaismā - Maiami bija Blanko kaujas lauks. Viens Kolumbijas kokaīna sāncensis tika sadurts uzreiz pēc izkāpšanas no lidmašīnas Maiami.

Tomēr Blanko nebija apmierināma.

Viņa rīkoja izvirtīgas orģijas savā Maiami savrupmājā, kur turēja vācu aitu suni vārdā Hitlers. Viņa nogalināja astoņas striptīzdejotājas, jo viņai radās aizdomas, ka tās ir gulējušas ar viņas tā laika vīru Sepulvedu.

Viņa lika slepkavām ar motocikliem braukt līdz mērķiem, nošaut tos un braukt prom. Tā ir tehnika, ko pēc tam plaši sāka izmantot visā pasaulē. Asinsizliešanas pīķa laikā Maiami 25 procentiem upuru morgā bija no automātiskā ieroča gūti ievainojumi, tāpēc medicīnas ekspertiem bija jāīrē furgoni no “Burger King”, lai tiktu galā ar daudzajiem līķiem.

1983. gadā Sepulveda centās izbraukt uz Kolumbiju, līdzi ņemot abu kopīgo dēlu. Tomēr Blanko lika slepkavam vīrieti notvert. Viņš tika nogalināts automašīnā, kur blakus sēdēja dēls.

Pēc Maiami slaktiņiem Blanko devās uz Kaliforniju, kur viņa beidzot tika aizturēta 1985. gadā pēc 10 gadu ilgas bēguļošanas. Narkobaronese tika apsūdzēta kokaīna ražošanā, importā un izplatīšanā. Viņa tika atzīta par vainīgu un sodīta ar 15 gadiem cietumā.

Viņas soda izciešanas laikā Floridas štats sievietei izvirzīja apsūdzības par vairākām slepkavībām. 1998. gadā Blanko atzina savu vainu mazākajā apsūdzībā par trim otrās pakāpes slepkavībām, un viņas sods mainījās uz 20 gadiem cietumā.

2004. gadā pēc soda izciešanas viņa tika atbrīvota un deportēta uz Kolumbiju, kur dzīvoja samērā klusu dzīvi. 2012. gadā 69 gadu vecumā Medeljinā pie gaļas veikala viņa tika nošauta ar divām lodēm galvā. Vainīgie? Divi vīrieši uz motocikla.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu