"Apvienotais saraksts" aicina apturēt Saeimas deputātu grupas palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam darbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) kategoriski nosoda palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" teroristisko uzbrukumu Izraēlai un aicina apturēt Saeimas deputātu grupas palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam darbību, informēja AS pārstāve Mudrīte Grundule.

"Nežēlīgie uzbrukumi civiliedzīvotājiem un civilajiem objektiem, slepkavības un ķīlnieku sagrābšana skaidri apliecina tā teroristisko dabu un to plānotāju un īstenotāju neiedomājamo varmācību un nežēlību," teikts AS paziņojumā.

Politiskais spēks akcentē, ka šāda rīcība prasa visas pasaules sabiedrības vienprātīgu un nesaudzīgu nosodījumu un ka Izraēlai ir tiesības uz visstingrāko rīcību savu pilsoņu aizsardzībai un valsts drošības stiprināšanai.

Tāpat apstākļos, kad turpina iet bojā Izraēlas civiliedzīvotāji, un palestīniešu teritorijās bāzētie teroristi turpina draudēt ar turpmāku vardarbības eskalāciju, partiju apvienība uzskata par neiespējamu Saeimas deputātu grupas palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam darbību.

Pašlaik jebkāda parlamentāra vai praktiska sadarbība ar struktūrām un organizācijām, kas faktiski pārvalda teroristu bāzes vietas un nav novērsušas to darbību, nav iespējama nedz politisku, nedz cilvēcisku vērtību dēļ, akcentē politiskajā spēkā.

AS politiķi uzsver, ka uzbrukums Izraēlai nav tikai lokāls konflikts un ka teroristus atbalsta autoritāri un antidemokrātiski režīmi, kuru kopējie mērķi ir bīstami demokrātiskās pasaules drošībai.

"Tie vēlētos sašķelt Rietumu demokrātijas, sadalīt uzmanību, tostarp mazināt atbalstu Ukrainai. Tāpēc mūsu nostājai un atbildei jābūt skaidrai un nepārprotamai, - Latvijas atbalsts Ukrainai nesamazināsies ne par mata tiesu," teikts AS paziņojumā.

Kā ziņots, "Hamas" un "Islāma džihāda" kaujinieki sestdienas rītā sāka iebrukumu Izraēlā, kura laikā noslepkavoti vismaz 700 izraēliešu. Starp upuriem absolūtais vairākums ir civilpersonas, un tikai 44 ir karavīri.

Palestīniešu kaujinieki paziņojuši, ka sagrābuši arī vairāk nekā 130 ķīlniekus, kas nogādāti Gazas joslā. Viņu vidū ir gan militārpersonas, gan civilisti, tajā skaitā sievietes, bērni un gados veci cilvēki.

Izraēlas varasiestādes iepriekš ziņoja, ka valsts teritorijā līdz šim likvidēti 400 kaujinieki, bet vairāki desmiti saņemti gūstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu