FOTO UN VIDEO Svētdienas vakarā zibens trāpījis televīzijas tornī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter" video.

Pazīstamais meteorologs Toms Bricis pirmdien savā "X" ("Twitter") kontā dalījies ar video, kurā redzams, kā svētdienas negaisa laikā zibens trāpījis Televīzijas tornim. Notikušo fiksējušas Latvijas Televīzijas ēkas kameras.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Latvijā pagājušās nedēļas nogalē plosījās stipri vēji. Svētdienas rīts ne tikai atnesa pirmo sniegu, bet vēlāk, dienas laikā, Rīgā kritusi krusa un applūdis Daugavas krasts Krasta ielā.

Līdz pat svētdienas vakaram Rīgā krita krusa.

Video: Krusa Rīgā

Savukārt Daugavas krastā Rīgā, Krasta ielā novērojami plūdi.

Foto: TVNET aculiecinieks

Svētdienas rītā Āgenskalna apkaimē vēl vērojamas pagājušās nakts vērtas sekas.

FOTO: Vētras postījumi Āgenskalna apkaimē

Vētra nav žēlojuši arī Rīgas centru un cilvēku iemīļoto Vērmanes dārzu atstājusi par pāris kokiem nabadzīgāku.

FOTO: Vētras postījumi Vērmanes dārzā

Vēji plosījuši arī Viesturdārzu un Mežaparku.

FOTO: Vētras nodarītie postījumi Viesturdārzā

FOTO: Vētras postījumi Mežaparkā

Novēroti postījumi arī Sarkandaugavā.

Foto: Apollo.lv aculiecinieks

Vētra paplosījusies arī Bruņinieku ielas posmā starp Aleksandra Čaka ielu un Avotu ielu.

Foto: Apollo.lv aculiecinieks

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Latvijā piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu plosījusies vētra. Sestdien turpinoties spēcīgām vēja brāzmām, iedzīvotāji sociālajos tīklos publicējuši fotogrāfijas un video ar skarbajiem rudens laikapstākļiem.

Daudzviet satiksmi apgrūtināja nolauzti koki un zari.

Foto: TVNET GRUPAS aculiecinieks

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis brīdinājumu par spēcīgu vēju sestdienas pēcpusdienā, kā arī oranžo brīdinājumu par ūdens līmeņa paaugstināšanos Rīgā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz plkst.17 saņēmis 218 izsaukumus, kas saistīti ar vētras radītiem postījumiem, informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Visvairāk jeb 138 izsaukumi saņemti tieši Rīgā un Pierīgas novados. Savukārt Vidzemē saņemti 39 izsaukumi, Latgalē - 18, Kurzemē - 12, Zemgalē - 11.

Dāme-Birziņa skaidro, ka pārsvarā visos gadījumos bijis nepieciešams sazāģēt nolūzušus kokus.

Lielākoties koki lūzuši uz ceļa braucamajām daļām vai ietvēm, 22 gadījumos koki nolūzuši uz vieglajām automašīnām, bet vēl sešos gadījumos koki nolūzuši uz dzīvojamām ēkām.

Kā ziņots, vējš, kas atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijai visā Latvijā brāzmās sestdien sasniedz ātrumu 18 līdz 23 metrus sekundē, bet dažviet, jo īpaši piekrastes teritorijās, pat pārsniedz 30 metrus sekundē, izraisa bojājumus elektrotīklā. 

Elektroapgāde šodien līdz plkst. 14 traucēta apmēram 11 000 elektroenerģijas sadales tīkla operatora AS "Sadales tīkls" klientiem visā Latvijas teritorijā, informēja "Sadales tīkla" pārstāvis Marks Skujiņš.

Arī svētdiena būs mākoņaina un lietaina, kā arī saglabāsies vētrains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Lietus gaidāms galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, bet vietām Kurzemē tas var būt stiprs un to var pavadīt atsevišķas zibens izlādes.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš daudzviet brāzmās sasniegs 18-23 metriem sekundē bet piekrastes rajonos 25-30 metriem sekundē. Gaisa temperatūra gaidāma no +3…+8 grādiem iekšzemē, līdz +9…+11 grādiem piekrastes rajonos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu