Aicina ziedot Ukrainā kritušā karavīra no Latvijas bērēm un piemineklim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas karavīra formastērpa zīmotne Brīvības cīnītāju piemiņas ugunskura aizdegšanas pasākumā, pieminot Lāčplēša dienu.
Latvijas karavīra formastērpa zīmotne Brīvības cīnītāju piemiņas ugunskura aizdegšanas pasākumā, pieminot Lāčplēša dienu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrība aicināta ziedot Ukrainā kritušā brīvprātīgā karavīra no Latvijas bērēm un kapa piemineklim, vietnē "X" ("Twitter") vēsta "Latviešu vienība Ukrainā".

Sabiedrība aicināta ziedot kapa pieminekļa izveidei kritušajam latviešu brīvprātīgajam un citiem ar bērēm saistītiem izdevumiem ar norādi "kritušā karavīra piemineklim". Naudu var pārskaitīt Ukrainas atbalsta biedrībai.

"Latviešu vienība Ukrainā" vēsta:

Šobrīd varat ziedot kapa pieminekļa izveidei kritušajam latviešu brīvprātīgajam un citiem ar bērēm saistītiem izdevumiem ar norādi "kritušā karavīra piemineklim".

UKRAINAS ATBALSTA BIEDRĪBA

reģ. nr. 40008236332

LV10HABA0551052409616

Jelgava, Tirgoņu 5, LV-3001

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Latvijas vēstniecība Ukrainā no Ukrainas Aizsardzības ministrijas saņēmusi informāciju, ka kara darbības zonā 1. oktobrī kritušais karavīrs no Latvijas bojā gājis Limanā, Kramatorskas rajonā drona raidīta trāpījuma rezultātā, informē Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Viņa atzīmēja, ka vēstniecība ir saziņā ar tuviniekiem par tālāko rīcību. ĀM preses sekretāre uzsvēra, ka bojāgājušās personas identitātes atklāšana vai neatklāšana ir tuvinieku lēmums.

"Tiek risināts jautājums saistībā ar kritušā brīvprātīgā karavīra repatriāciju. Repatriācijas izmaksu segšanas jautājums tiks atrisināts, iesaistoties Ukrainas un Latvijas pusei," akcentēja Eglīte.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" 3. oktobrī vēstīja, ka Ukrainā kritis pirmais Latvijas brīvprātīgais. Tika pieļauts, ka viņš kritis Ukrainas austrumos, kur gāja bojā brīvprātīgais no Igaunijas, Ārvalstu leģiona karotājs Tanels Kriguls.

Kā ziņots, Kriguls gājis bojā naktī uz sestdienu netālu no Limanas pilsētas Doneckas apgabalā. Krievijas drons trāpīja privātmājā, kurā igauņu karotājs pavadīja nakti kopā ar saviem biedriem. Kriguls Ukrainā cīnījās kopš pagājušā gada.

Šā gada martā netālu no Bahmutas gāja bojā pirmais igauņu brīvprātīgais - bijušais Igaunijas armijas virsnieks Ivo Juraks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu