"Gribu mazajā Latvijā parādīt, ko nozīmē boksēt zem dopinga." Mairis Briedis par nākamo cīņu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis atklātā treniņa laikā biedrības "Shiholay Boxing" zālē.
Latvijas bokseris Mairis Briedis atklātā treniņa laikā biedrības "Shiholay Boxing" zālē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis, viesojoties TV24 raidījumā "Uz līnijas", pastāstīja par saviem plāniem.

Mairis Briedis ringā nav devies kopš aizvadītās vasaras, kad pēc tiesnešu lēmuma piekāpās austrālietim Džeijam Opetaijam, zaudējot arī savu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) krūzeru čempiona jostu.

30. septembrī Opetaija ceturtajā raundā pēc dominējoša snieguma ar tehnisko nokautu uzveica līdz tam neuzvarēto britu Džordanu Tompsonu. Briedis atzina, ka ar Tompsonu iepriekš esot kopā esot strādājis, tāpēc uzlicis uz viņu likmi totalizatorā.

Video: Opeteijas un Tompsona cīņas spilgtākie momenti

Briedis iepriekš ir izteicies, ka vēl reizi savas karjeras ietvaros gribētu aizvadīt cīņu "Arēnā Rīga". Šo domu viņš neesot atmetis joprojām.

"Mans sapnis būtu noboksēt Latvijā. Izcīnīt šo jostu šeit un parādīt, cik spēcīga ir "Arēna Rīga" un boksa līdzjutēji Latvijā. Būsim godīgi, Austrālijā cilvēki bija tik, cik bija. Viņš bija pie sevis, savā kontinentā. Es gribu mazajā Latvijā parādīt, ko nozīmē boksēt "zem dopinga"," sacīja Briedis, atsaucoties uz savu nu jau bēdīgi slaveno frāzi "Mans dopings ir mana tauta".

Jau iepriekš izskanēja ziņas, ka Briedis bija obligātais titula pretendents un tieši viņam ringā bija jāstājas Džordana Tompsona vietā, tomēr latviešu bokseris arī atzina, ka viņu nomocījis neliels savainojums.

Tā vietā viņš cīņu pret Opetaiju par IBF čempiona jostu aizvadīšot vai nu decembrī, vai nākamajā janvārī. Briedis gan izteicās, ka reālāka opcija esot janvāra vidus vai beigas. 

Tāpat šobrīd nav zināma cīņas norises vieta, kā arī norit pārrunas par honorāra sadalījumu. Standarta apstākļos proporcijas ir 80%/20% par labu čempionam. Briedis atzina, ka viņa promotieris Kalle Zauerlands strādājot pie tā, lai procentu sadalījums būtu tuvāk 50/50.

Savas profesionālās karjeras laikā Briedis ir izcīnījis 28 uzvaras, piedzīvojot divus zaudējumus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu