Kustība "Dzīvesbiedri" aicina parakstīt vēstuli par visu ģimeņu tiesisko un sociālo aizsardzību Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: albertoudor/Shutterstock

Kustība "Dzīvesbiedri" aicina iedzīvotājus atbalstīt visu ģimeņu tiesisko un sociālo aizsardzību Latvijā un parakstīt vēstuli "Sargāsim visas ģimenes", ko plānots iesniegt Tieslietu ministrijā, liecina kustības ieraksts sociālajos tīklos. 

Valdība šajā rudenī ir apņēmusies radīt tiesisko ietvaru visu ģimeņu tiesiskajai un sociālajai aizsardzībai Latvijā, atgādina organizācija. 

"Vēlamies radīt ietvaru, kas ļautu pilnvērtīgi ieviest Satversmes tiesas spriedumu tiesisko regulējumu, tā nodrošinot visu ģimeņu, tostarp arī viendzimuma ģimeņu, tiesisko, ekonomisko un sociālo aizsardzību bez diskriminācijas," raksta kustība. 

"Vēstule ir aicinājums pēc iespējas ātrākā laikā radīt un virzīt Saeimā turpmākai izskatīšanai cieņpilnu un visaptverošu likumu vai likumu pakotni, kas sniegs aizsardzību kā reģistrētiem, tā nereģistrētiem pāriem. Vēlamies ieraudzīt ietvaru, kas ļautu pilnvērtīgi ieviest Satversmes tiesas spriedumus, tā nodrošinot visu ģimeņu, tostarp arī viendzimuma ģimeņu, tiesisko, ekonomisko un sociālo aizsardzību bez diskriminācijas. Aicinu ikvienu, kuram rūp Latvijas līdzcilvēki un cilvēktiesības, parakstīties," aicina kustības Dzīvesbiedri vadītājs Kaspars Zālītis.

​Vēstuli ar parakstiem plānots iesniegt Tieslietu ministrijā 30. oktobrī.

Ar vēstuli iepazīties un to parakstīt iespējams šeit: https://actionnetwork.org/forms/dzivesbiedri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu