Ministrs veselības aprūpes sistēmu sola padarīt iedzīvotājiem pieejamāku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Hosams Abu Meri
Veselības ministrs Hosams Abu Meri Foto: Zane Bitere / LETA

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) sola turpināt dialogu ar Latvijas Pensionāru federāciju, "veidojot veselības aprūpes sistēmu pacientiem pieejamāku un draudzīgāku".

Kā informēja Veselības ministrija, šodien ministrs tikās ar Latvijas Pensionāru federāciju, lai iepazīstinātu ar prioritātēm un plānotajiem darbiem veselības aprūpes pieejamības uzlabošanā.

Abu Meri uzsvēra, ka viņa galvenais mērķis ir uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, gan piesaistot nozarei nepieciešamos papildu līdzekļus, gan arī veicot nozares iekšējo procesu sakārtošanu. To plānots panākt, stiprinot primāro veselības aprūpi, nodrošinot izmeklējumus un speciālistu pieejamību, īstenojot slimnīcu tīkla sakārtošanu, kā arī paplašinot medikamentu pieejamību iedzīvotājiem gan ar kompensējamo zāļu sistēmas attīstību, gan medikamentu cenu samazināšanu.

Vienlaikus jāveic uzlabojumi arī pašā veselības aprūpes sistēmā sakārtojot procesus un straujāk īstenojot digitalizāciju un datu kvalitātes uzlabošanu.

Latvijas Pensionāru federācijas biedri sarunā norādīja, ka Latvijā ir augsts iedzīvotāju personīgo maksājumu apjoms par veselības aprūpes pakalpojumiem. Rezultātā sabiedrības mazāk turīgajiem iedzīvotājiem ir apgrūtināta ārstēšanās. Tāpēc Latvijas Pensionāru Federācijas vērtējumā veselības ministra plāns pakalpojumu pieejamības veicināšanai ir īpaši nozīmīgs senioriem un pauda atbalstu tā īstenošanai.

Tikšanās laikā veselības ministrs Abu Meri atzina, ka pensionāri ir ļoti nozīmīga veselības aprūpes pakalpojumu saņēmēju daļa - lielākā pacientu sociālā grupa. Tādēļ dialogs ar Latvijas Pensionāru federāciju tiks turpināts, veidojot veselības aprūpes sistēmu pacientiem pieejamāku un "draudzīgāku".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu