"Apvienotais saraksts" prasa skaidrot veselības ministra tikšanos ar Palestīnas amatpersonu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Hosams Abu Meri.
Veselības ministrs Hosams Abu Meri. Foto: Lita Millere/LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) prasa veselības ministram Hosamam Abu Meri (JV) skaidrot oktobra sākuma tikšanos ar Palestīnas amatpersonu.

Abu Meri tikšanās ar Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietnieci Amalu Džādū notika 5.oktobrī - pirms "Hamas" veiktā uzbrukuma Izraēlai.

AS atsaucas uz publiskajos avotos atrodamajām ziņām, ka tikšanās laikā Abu Meri esot aicinājis Palestīnas iedzīvotājus studēt un strādāt Latvijā. Tāpēc AS prasa veselības ministram sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem, tajā skaitā, vai "aicinājums Palestīnas iedzīvotājiem doties uz Latviju studēt un strādāt ir balstīts Evikas Siliņas (JV) valdības imigrācijas un nodarbinātības politikas pamatnostādnēs".

Partija apvienības pārstāvji vēlas uzzināt, vai pirms šāda aicinājuma tika veiktas konsultācijas ar Latvijas drošības iestādēm, lai apzinātu ar to saistītos iekšējās un ārējās drošības riskus.

AS frakcijas vadītājs Edgars Tavars paziņojumā klāsta, ka "no Palestīnas teritorijas notikušais "Hamas" teroristu nežēlīgais un varmācīgais uzbrukums Izraēlai liek nopietni vērtēt arī potenciālos riskus Latvijas drošībai".

Kā ziņots, Abu Meri Palestīnas ārlietu ministra vietnieci Amalu Džādū pārrunāja abu valstu sadarbības iespējas veselības aprūpes jomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu