VIDEO Raidījums: Rīgas sabiedriskā transporta pieturās elektroniskie tablo nerāda precīzu transporta ierašanās laiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4. studijas sižeta

Atsevišķās sabiedriskā transporta pieturvietās Rīgā izvietoti elektroniskie tablo, kas rāda, pēc cik minūtēm ieradīsies transports. Taču to precizitāte ir apšaubāma, noskaidrojis LTV raidījums "Ceturtā studija".

"Gan Merķeļa ielā, gan pie tirdzniecības centra "Alfa" elektroniskie tablo rāda kļūdainu sabiedriskā transporta pienākšanas laiku. Piemēram, ka 4. trolejbuss pienāks pēc 2 minūtēm, taču nekā," raksta raidījuma skatītāja. 

Video: "Ceturtās studijas" sižets

"Rīgas satiksmes" pārstāve norāda, ka pagaidām visi sabiedriskā transporta tiek aprīkoti ar GPS aparatūru, kas uzrādīs, kur pašlaik atrodas sabiedriskais transports. Patlaban tablo redzams "prognozētais" transporta ierašanās laiks.

Principā šie tablo attēlo tikai sabiedriskā transporta ierašanos pēc kustības saraksta. Tāpēc uz tiem var paļauties tikai tik daudz, cik ieskatoties drukātajā autobusa kustības sarakstā, – tie neaprēķina, cik tālu transports ir no pieturvietas. 

Tiesa, tajos var veikt izmaiņas, ja ir notikusi avārija vai transports attiecīgajā maršrutā nekursē. 

"Rīgas satiksmes" pārstāve norāda, ka sistēma tiek izstrādāta un sakārtota. Tuvākā mēneša vai divu laikā plānots ieviest, ka šie tablo rādīs reālā transporta ierašanās laiku. Taču pagaidām tie darbojas tikai kā drukātā autobusu kustības saraksta modernāka versija. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu