VIDEO "Drausmīgi!" Ģimenes nama pusaudži terorizē Daugavpils iedzīvotājus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpilī iedzīvotājus pamatīgi apgrūtina Daugavpils Cietokšņa apkaimē esošajā ģimenes namā "Pīlādzis" dzīvojošie pusaudži, kas tur tika nogādāti ar mērķi viņus integrēt sabiedrībā, ļaujot dzīvot  lielākā brīvībā un ģimenei pietuvinātā vidē. Taču cēlais mērķis nav izdevies – lielāka brīvība nozīmēja, ka jaunieši tika mazāk pieskatīti. Tā nu aiz gara laika viņi nolēmuši terorizēt apkaimes iedzīvotājus, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Atbildīgie par pusaudžiem cenšas novērst projektā radītās kļūdas, taču pret pusaudžiem iedzīvotāji nsokaņoti tik negatīvi, ka nevēlas viņus vairs redzēt.

Video: "Bez tabu" sižets

"Negulētas naktis, skaļa mūzika, klaigāšana ar ne tiem pieklājīgākajiem vārdiem, demolēšana. Mājām, kuras mazāk apdzīvotas, stikli dauzīti, skrāpētas automašīnas. Arī alkoholu viņi lieto, bijuši vairāki policijas izsaukumi. Arī narkotikas te meklēja. Es arī viņiem esmu aizrādījusi naktī, bet pretī saņēmu rupjus vārdus,” stāsta Elīna, Daugavpils Cietokšņa apkaimes iedzīvotāja. 

Par jauniešu uzvedību vairākkārt arī ziņots likumsargiem, taču jaunieši policijai izrādījuši tādu pašu attieksmi – lamājās, spļāva un kliedza pretī.

"Drausmīgi! Morāls terorisms! Neko viņiem neviens nevar izdarīt! Mūsu bērni un mazbērni nevar iziet rotaļu laukumiņā, arī pieaugušajiem bail no viņiem," sašutusi apkaimes iedzīvotāja Dzintra. 

Visi apkaimes iedzīvotāji uzskata, ka jaunieši netiek pienācīgi uzraudzīti un nodarbināti aktivitātēs brīvajā laikā, tāpēc bez iepriekšējas pozitīvas pieredzes novirza enerģiju briesmīgā uzvedībā.

Jaunieši mitinās 2022. gadā atklātajā ģimenes mājā "Pīlādzis", kurā mitinājās aptuveni 20 bērnu un pusaudžu, kas palikuši bez vecāku aprūpes. Iepriekš viņi dzīvojuši bērnunamā "Priedīte". 

Laika gaitā "Pīlādzī" vairākas reizes nomainījušies darbinieki, kas novedis pie tā, ka personāla, kas iepriekš ar bērniem strādājis ģimenes namā, vairs nav. Attiecīgi mazinājusies uzticēšanās, kas veicinājusi šādas uzvedības pieaugumu. 

Turklāt medijos iepriekš vēstīts, ka "Pīlādzī" konstatēti vardarbības pret bērniem gadījumi. Iedzīvotāju sūdzību, personāla maiņas un vardarbības dēļ ģimenes namu nolemts reorganizēt. 

Jaunieši jau kādu laiku atkal uzturas bērnu namā "Priedīte". Šīs iestādes vadība norādīja, ka iepriekš “Pīlādzī” pieļautas kļūdas, kuras nu cenšas labot.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu