UFC nonākusi milzu pārmaiņu priekšā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: AP/Scanpix

Pasaules vadošā jaukto cīņas mākslu (MMA) organizācija UFC neturpinās sadarbību ar ASV Antidopinga aģentūru (USADA), vēsta "Reuters".

Pamatojums astoņu gadu ilgās sadarbības pārtraukšanai ir konflikts ap UFC slavenāko cīkstoni Konoru Makgregoru, kurš joprojām nav atgriezies oktagonā pēc 2021. gada jūlijā gūtā kājas lūzuma.

Spekulācijas par Makgregora atgriešanos nav apstājušās kopš brīža, kad viņu uz nestuvēm iznesa no cīņas oktagona, tomēr pēdējā gada laikā aktuālāks temats bija īru cīkstoņa atgriešanās antidopinga pārbaužu uzskaitē. Kā paredz noteikumi, cīkstonis cīņu var aizvadīt tikai tad, kad USADA uzskaitē ir pavadījis vismaz sešus mēnešu. Makgregors nesen savos sociālo mediju kontos pavēstīja, ka beidzot ir atgriezies USADA uzskaitē.

"Attiecības starp USADA un UFC kļuva neizturamas pēc UFC vadītāju izteikumiem, kā arī citu personu šaubām par USADA nostāju nepieļaut Makgregora atgriešanos oktagonā pirms sešu mēnešu pavadīšanas USADA uzskaitē," sacījis USADA valdes priekšsēdētājs Treviss Tigards.

USADA vadītājs arī norādīja, ka neesot pārliecināts, vai pēc šķiršanās no USADA UFC Makgregora sakarā tiešām ievēros augstāk norādīto sešu mēnešu termiņu.

USADA un UFC šķiršanās nozīmē, ka vismaz šobrīd nav organizācijas, kas veiktu UFC cīkstoņu antidopinga pārbaudes.

UFC sadarbība ar USADA sākās 2015. gadā. Sākoties aktīvākai un strukturētākai antidopinga pārbaudei, vairāki vadošie cīkstoņi piedzīvoja straujus formas kritumus, gan no vizuālās, gan snieguma perspektīvas. Starp spilgtākajiem cīkstoņiem var minēt brazīliešu cīkstoni Vitoru Belfortu, amerikāni Džoniju Hendriksu un nīderlandieti Alistāru Overīmu.

Vai UFC atgriezīsies laikmetā, kurā, kā savulaik ar humora piedevu izteicies Džo Rogans, antidopinga pārbaudes tika veiktas "ar ožas palīdzību"? Visticamāk, nē, jo pirmdien notikušās tikšanās laikā UFC paziņojusi, ka vēlas iet citā virzienā. Šobrīd gan nav zināms, kāds varētu būt reālais situācijas risinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu