Veselības ministrija komentē Abu Meri tikšanos ar Palestīnas amatpersonu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Hosams Abu Meri
Veselības ministrs Hosams Abu Meri Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Jebkāda veida dialogs ar Palestīnas veselības nozares pārstāvjiem līdz šim un turpmāk notiks saskaņā ar oficiālo Latvijas ārējo un drošības politiku, uzsvēra veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) padomniece komunikācijas jautājumos Ilona Oša.

Abu Meri 5.oktobrī, pirms "Hamas" veiktā uzbrukuma Izraēlai, tikās ar Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietnieci Amalu Džādū, aicinot Palestīnas iedzīvotājus studēt un strādāt Latvijā.

"Apvienotais saraksts" prasījis veselības ministram sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem, tajā skaitā, vai "aicinājums Palestīnas iedzīvotājiem doties uz Latviju studēt un strādāt ir balstīts Evikas Siliņas (JV) valdības imigrācijas un nodarbinātības politikas pamatnostādnēs".

Oša uzsvēra, ka VM vadība stingri nosoda teroristiskā grupējuma "Hamas" uzbrukumus Izraēlai: "Šī teroristu brutālā rīcība, kas prasījusi civiliedzīvotāju dzīvību, ir nosodāma."

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka jau līdz šim visas VM īstenotās aktivitātes ir bijušas kopējās Latvijas un Eiropas Savienības vienotās nostājas Tuvo Austrumu miera procesa jautājuma ietvarā.

Atbalstot ES - Palestīnas dialoga centienus, starp Latviju un Palestīnu diplomātiskā un politiskā līmenī ir noticis dialogs, to uzturot vizīšu un konsultāciju līmenī, skaidroja Oša.

Konsultācijas notika Rīgā 4. - 5.oktobrī, kad Rīgā viesojās Džādū. Vizīte ministrijā notika pēc Palestīnas iniciatīvas, un tā bija viena no vairākām tikšanām, kas noritēja Palestīnas ārlietu ministra vietnieces Eiropas jautājumos vizītes Rīgā laikā.

Oša atgādināja, ka tikšanās laikā starp veselības ministru un Palestīnas ārlietu ministra vietnieci tika pārrunātas sadarbības iespējas, aktuālā situācija Tuvo Austrumu reģionā, kā arī sadarbība starptautiskajās organizācijās. Līdz šim veselības aprūpes jomā sadarbība starp Latviju un Palestīnu nav notikusi.

Viņa uzsvēra, ka jebkāda veida dialogs ar Palestīnas veselības nozares pārstāvjiem turpmāk notiks saskaņā ar oficiālo Latvijas ārējo un drošības politiku.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu