"Es ticēju! Es tiešām ticēju!" Jauni atklājumi mazās Justīnes slepkavības lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars / TVNET GRUPA

20. oktobrī notiks tiesa mazās Justīnes Reinikovas slepkavības lietā. Slepkavībā daļēji savu vainu atzinuši Justīnes tēvs un pamāte. Rogovkā tiekamies ar Nautrēnu apvienības pārvaldes vadītāju Līviju Plavinsku. Viņa atklāj jaunas detaļas, kas liek domāt, ka Justīnes nāve nebija negadījums. Vairāk lasiet tiešsaistes žurnālā "Klik".

Mazā Justīne Reinikova no Reinokovu ģimenes mājas Rogovkā pazuda 5. maijā. Vismaz tā ziņoja viņas tēvs un pamāte. Tajā pašā dienā viss pagasts sāka meitenes meklēšanu. Vakarā un nākamajā dienā ieradās arī ļaudis no blakus ciemiem un pagastiem. Meklējumi nedeva nekādus rezultātus. 

Nautrēnu apvienības pārvaldes vadītāja Līvija Plavinska atklāj skarbu patiesību: dzīvu mazo Justīni Rogovkā tā arī neviens nebija redzējis. Meitenīte vairāk dzīvojusi pie vecmāmiņas. Tomēr arī tad, kad bijusi Rogovkā pie tēva un pamātes, kādā no blakus mājām esošajiem trīs rotaļu laukumiem meitene, šķiet, nekad nav bijusi, neviens nav bērnu tur redzējis. Līvija Plavinska stāsta ka pirmo reizi rogovkieši ieraudzījuši Justīni fotogrāfijā, kad Reinikovu ģimene paziņoja par meitenītes pazušanu.

 27. maijā notika Justīnes meklēšana, ko organizēja Valsts policija un organizācija bezvests.lv un kurā piedalījās vairāki simti cilvēku. Vakarā pirms meklēšanas Justīnes tēvs Vladimirs Reinikovs tiešsaistes žurnālam "Klik" teica: "Protams, ka ceram, ka atradīsim viņu dzīvu. Apkārtnē ir daudz pamestu māju, varbūt kāds viņu tur aizvedis, varbūt pati aizgājusi."

Tagad, kad Justīnes tēvs un pamāte ir aizdomās turamie Justīnes slepkavībā un daļēji pat atzinuši savu vainu, rogovkieši jūtas izmantoti. Pat piesmieti, saka Līvija Plavinska.

"Mēs no sirds centāmies, gājām, palīdzējām. Viņa pat manā klātbūtnē raudāja, tā sieviete – kā Justīnīti gaidām, viņa būs mājās, mēs viņai te dzimšanas dienu svinēsim… Ziniet – kā var nenoticēt? Sirds lūst skatoties! Mazais bērniņš klēpī, viņa man to visu stāsta, raud… Goda vārds, es ticēju! Es tiešām ticēju."

Sarunā ar tiešsaistes žurnālu "Klik" Nautrēnu apvienības pārvaldes vadītāja atklāj vairākas baisas detaļas, kas liek domāt: Justīnes slepkavība nav nelaimīga nejaušība. Vairāk lasiet tiešsaistes žurnālā "Klik".

Juridiski neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu