Izraēliešu pāris varonīgi pasargā savus bērnus no "Hamas" kaujiniekiem, taču iet bojā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ambassade d'Israël en France/"X"

Izraēlas vēstniecība Francijā apstiprinājusi, ka valsts dienvidos savās mājās nogalināti izraēliešu vecāki, kas paši saviem spēkiem centās aizstāvēt savus bērnus, ziņo ASV izdevums "Insider".

Hadars un Itaja Berdičivski tika nogalināti Kfarazā, netālu no Izraēlas austrumu robežas ar Gazas joslu. Abi bija 30 gadus veci un audzināja desmit mēnešus vecus dvīņus.

Izraēlas vēstnieks Kiprā Rotems Segevs norādīja, ka vecāki 7. oktobrī līdz ar "Hamas" uzbrukuma sākumu dvīņus paslēpa bumbu patvertnē. Kad teroristi virzījās uz viņu māju, Hadars un Itaja centušies viņus aizkavēt.

Izraēlas goda konsuls Ukrainā Oļegs Višņikovs piebilda, ka abi vecāki bija dienējuši Izraēlas armijā un viņiem piederēja ieroči. 

Līdzās Berdičinsku mirstīgajām atliekām tika atrasti arī septiņi teroristu līķi, norādīja Višņikovs. Viņš gan neminēja, kā ieguva šo informāciju.

Glābēji dvīņus atrada aptuveni 14 stundas pēc uzbrukuma, norāda Izraēlas vēstniecība Francijā. "Vecāki cīnījās līdz pēdējam," paziņojumā rakstīja vēstniecība. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu