Loterijas biļetes pircējs no Kalifornijas laimē 1,765 miljardus dolāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV dolāri.
ASV dolāri. Foto: bluedog studio/shutterstock

ASV loterijā "Powerball" lielajā laimestā kāds biļetes pircējs no Kalifornijas ieguvis 1,765 miljardus ASV dolāru (1,67 miljardi eiro).

Laimīgā biļete ar skaitļiem 22, 24, 40, 52, 64 un "Powerball" skaitli 10 nopirkta Freizerpārkas veikalā "Midway Market & Liquor".

Pirms tam 35 izlozes pēc kārtas "džekpots" netika laimēts pēc tam, kad 19.jūlijā Kalifornijā kāds spēlētājs uzminēja visus sešus skaitļus un laimēja 1,08 miljardus ASV dolāru. Sākotnējais trešdienas izlozes laimesta uzkrājums bija 1,73 miljardi dolāru.

Tas ir otrs lielākais laimests ASV loteriju vēsturē pēc tam, kad pērn 8.novembrī "Powerball" izlozē tika laimēti 2,04 miljardi dolāru.

1,765 miljardu dolāru ieguvējs var izņemt visu laimestu ikgadējos maksājumos 30 gadu laikā vai arī izņemt to uzreiz, kas šajā gadījumā samazinās līdz 774,1 miljonam dolāru pirms nodokļu nomaksas.

Iespēju saņemt mazāku summu, taču visu uzreiz, parasti izvēlas teju visi ASV loteriju laimētāji.

"Powerball" tiek spēlēta 45 ASV štatos, kā arī galvaspilsētāVašingtonā, Puertoriko un Virdžīnu salās. Lielākajā daļā štatu viena loterijas biļete maksā divus dolārus, spēlētāji var izvēlēties savus skaitļus vai uzticēt skaitļu izvēli datoram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu