"Es to saucu par dzimuma pilnveidošanu." Transpersona Diāna atklāti par savu transformāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: F64

Transpersona Diāna, kas mainījusi dzimumu un kādreiz bijusi Oskars, viesojoties raidījumā "Zilonis studijā", dalījās savā stāstā un viedoklī par dzimuma maiņu. 

Sevi apzināties kā sieviete Diāna sāka, uzsākot apmeklēt psihologu, psihoterapeitu un psihiatru. "Līdz šim šis sabiedrības troksnis nelāva sevī ieklausīties. Beidzot, kad es atradu savu iekšējo balsi, es varēju veidot lēmumus."

"Es vienmēr zināju, ka man ir kaut kādi jautājumi par dzimumidentitāti, bet es to lielu laiku neapzinājos. Es to biju pat izsvītojusi, jo man arī bija tāds transfobisks priekšstats par to. Bet tad es ieklausījos tieši sevī, nevis stereotipos," atklāja Diāna. 

Sieviete pastāstīja, ka vienmēr ir sievišķīgi izskatījusies, tomēr pati nodala izskatu no dzimuma. "Tas, kā es dzimumu izjūtu visdziļāk, ir enerģētiski, piederības sajūtā konkrētai kopienai."

Posmā starp dzimuma maiņu Diāna identificējusies kā nebināra persona, tomēr ar laiku atlaidusi stereotipus un varējusi sevi labāk izpast un sajust.

Atbildot uz jautājumu, cik ilgā laikā notikusi viņas transormācija, Diāna atbild: "Tā notiek visu dzīvi. Transpersona ir transpersona visā laika posmā, pat ja vēl nav sākusi lietot hormonus vai veikusi operācijas."

Tāpat Diāna atklāja, ka vēl nav veikusi ķermeņa apakšdaļas operāciju. "Tas ir ļoti nopietns lēmums, kas ir ļoti nopietni jāpārdomā. Es atzīšos, ka sliecos uz to pusi, bet vēl strādāju ar speciālistiem par to, kas ir mana vēlme un kas ir sabiedrības spiediens."

Diāna atzina, ka viņai nepatīk termins "piedzimt nepareizā ķermenī".

"Katram ir individuāls ceļš, es to saucu par dzimuma pilnveidošanu.  Man mērķis ir nevis maksimāli peituvināties tam, ko sabiedrība uzskata par sievieti, bet atrast, kas strādā man," tā Diāna.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu