Sievietes slepkavība Ķīpsalā - vīrs nogalina sievu un pēcāk maldina tuviniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slepkavība. Ilustratīvs attēls.
Slepkavība. Ilustratīvs attēls. Foto: rootstock/Shutterstock

Pagājušonedēļ Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas darbinieki pabeidza izmeklēšanu lietā par sievietes slepkavību un nelikumīgu maksāšanas līdzekļu izmantošanu, un nodeva krimināllietas materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka noziegumu izdarījis bojāgājušās vīrs konflikta laikā abu dzīvesvietā Rīgā, Ķīpsalas mikrorajonā.

Turklāt pēc nozieguma izdarīšanas aizdomās turētais slēpies un maldinājis bojāgājušās sievietes tuviniekus un darba devēju par viņas atrašanās vietu.

Šā gada 7. jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 2. nodaļas darbinieki, veicot sociālo tīklu monitoringu, pamanīja sludinājumu par sievietes bezvēsts pazušanu.

Taču Valsts policija par to iesniegumu saņēmusi nebija. Lai pārbaudītu informāciju par sievietes pazušanu un noskaidrotu viņas iespējamo atrašanas vietu, tika uzsākta meklēšanas lieta. Likumsargi sazinājās ar pazudušās sievietes tuviniekiem, pēc kā saņēma iesniegumu.

Pazudušo sievieti viņas tuvinieki pēdējo reizi bija redzējuši šā gada 18. jūnijā viņas dzīvesvietā Rīgā, Ķīpsalā.

7. jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļā nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess par iespējamu sievietes slepkavību. Veicot kratīšanu pazudušās sievietes dzīvesvietā, todien tika konstatēts viņas līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka bojāgājusī ir nožņaugta un to savstarpēja konflikta laikā izdarījis viņas vīrs – 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš pēc tam nelikumīgi izmantojis mirušās sievietes maksāšanas līdzekli (bankas karti) un pametis abu kopīgo dzīvesvietu. Turklāt, lai slēptu savu saistību ar izdarīto noziegumu, vīrietis maldinājis sievietes tuviniekus un darba devēju par viņas atrašanās vietu.

8. jūlijā aizdomās par šo noziegumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes 1. nodaļas darbiniekiem, aizturēja minēto 1980. gadā dzimušo vīrieti, kurš pirmstiesas izmeklēšanas laikā atzīts par aizdomās turēto personu. Jāpiemin, ka viņš iepriekš ir sodīts par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. 9. jūlijā vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Kriminālprocess ir kvalificēts pēc Krimināllikuma 116. pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība), kā arī pēc Krimināllikuma 193. panta otrās daļas – par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu.

Par Krimināllikuma 116. pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par Krimināllikuma 193. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu