"Ecolines" turpina satiksmi maršrutā Rīga-Maskava plānotajā režīmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ecolines" autobuss.
"Ecolines" autobuss. Foto: Zane Bitere/LETA

SIA "Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", turpina satiksmi maršrutā Rīga-Maskava iepriekš plānotajā režīmā, informēja "Ecolines" pārstāvji.

"Ecolines" pārstāvji norāda, ka noteiktie ierobežojumi attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) Ukrainas pilsoņu ieceļošanu Krievijā caur vienu sauszemes robežkontroles punktu "Vientuļi" uzņēmumu neietekmē un tiks turpināta satiksme iepriekš plānotajā režīmā.

Tāpat uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka viņi pašlaik nevar prognozēt regulējumu ietekmi uz pasažieru plūsmu, jo daudziem pasažieriem, kas pārvietojas šajos maršrutos, ir vairāku valstu pilsonības un izdotie dokumenti, kā arī gala lēmumus par robežas šķērsošanu pieņem attiecīgo valstu robežkontroles darbinieki.

Pasažieru pienākums ir patstāvīgi rūpēties par ceļošanas dokumentu atbilstību valstu noteiktajai kārtībai un ierobežojumiem, atzīmē uzņēmuma pārstāvji.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets ceturtdien ārkārtas sēdē nolēma no 16. oktobra apturēt Latvijas un Krievijas robežas Pededzes un Vientuļu robežšķērsošanas vietu darbību.

Rīkojums pieņemts saistībā ar Krievijas pieņemto lēmumu no šī gada 16. oktobra Ukrainas pasu turētājiem ļaut ieceļot Krievijā no trešajām valstīm tikai divās robežšķērsošanas vietās - caur Šeremetjevas starptautisko lidostu Maskavā, Krievijā, un caur Vientuļu robežšķērsošanas vietu uz Latvijas un Krievijas robežas, kas ir viens no mazākajiem robežšķērsošanas punktiem uz Eiropas Savienības (ES) un Krievijas robežas.

Latvijas lēmums nozīmē, ka Ukrainas pilsoņi no ES Krievijā pa sauszemi iekļūt nevarēs, bet iebraukt varēs tikai caur Šeremetjevas lidostu un, iespējams, caur NVS valstīm.

Kā uzsver Latvijas valdība, Krievijas lēmums ir ne tikai mēģinājums šķelt ES un radīt spriedzi tās pierobežā, bet arī radīt apstākļus uz Latvijas-Krievijas robežas, kas var būtiski ietekmēt sabiedrisko kārtību un radīt valsts drošības apdraudējumu.

Tādējādi, lai nepieļautu iespējamu sabiedriskās kārtības, kā arī valsts drošības apdraudējumu un izvairītos no radītās situācijas iespējamām nelabvēlīgām sekām, nepieciešams apturēt Latvijas-Krievijas robežšķērsošanas vietu darbību, norādījusi Latvijas Iekšlietu ministrija.

Uz Latvijas-Krievijas robežas ir vēl Terehovas un Grebņevas robežšķērsošanas vietas.

"Norma-A" apgrozījums pērn bija 24,59 miljoni eiro, kas ir par 87,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kamēr kompānijas peļņa pieauga 2,4 reizes - līdz 1,201 miljonam eiro, liecina "Firmas.lv informācija.

Uzņēmums reģistrēts 1993. gadā un tā pamatkapitāls ir 4,739 miljoni eiro. "Norma-A" kapitālā 82,17% pieder "Ecolines Estonia", 9,86% - Andrim Podgornijam, bet 7,97% - Jegoram Ribzāmenam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu