Jaunākā informācija par tiesas sēdi nogalinātās Justīnes Reinikovas lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars / TVNET GRUPA

Jau vēstīts, ka 20. oktobrī Latgales rajona tiesā Rēzeknē notiks tiesas sēde mazās Justīnes Reinikovas slepkavības lietā. Justīnes tēvs Vladimirs Reinikovs un pamāte Sandra Reinikova daļēji atzinuši savu vainu. Kas notiks gaidāmajā tiesas sēdē?

Rogovkā Reinikovu tiesu ļoti gaida. Sarunā ar tiešsaistes žurnālu "Klik" Nautrēnu apvienības pārvaldes vadītāja Līviju Plavinska pēc sarunām ar policijas darbiniekiem atklāj detaļas, kas liecina, ka meitenītes nāve nevar būt negadījums.

Taču 20. oktobrī lietai netiks pielikts punkts – ne tuvu. Izmeklēšana joprojām turpinās. Par to, kas tad īsti notiks tiesā Rēzeknē 20. oktobrī, portālam "Apollo.lv" pastāstīja Latgales rajona tiesas Rēzeknē priekšsēdētāja palīdze Vera Brituškina.

"Lietā notiek pirmstiesas izmeklēšana, prokuratūrai lieta vēl nav nodota, apsūdzība aizdomās turētajiem vēl nav celta.

Latgales rajona tiesā Rēzeknē 20. oktobrī tiks izskatīts jautājums par aizdomās turētajam V. Reinikovam piemērotā drošības līdzekļa - apcietinājums - turpmākās piemērošanas nepieciešamību. Izmeklēšanas tiesnese vērtēs, vai nav pieļauta izmeklēšanas procesa novilcināšana, vai joprojām ir pamats aizdomās turētajam V. Reinikovam turpināt piemērot drošības līdzekli apcietinājums.

Jautājums tiks izskatīts slēgtā tiesas sēdē, aizdomās turētais V. Reinikovs tiesas sēdē piedalīsies videokonferences režīmā no cietuma. Uz sēdi Latgales rajona tiesā Rēzeknē ieradīsies tikai procesa virzītāja - policijas vecāka inspektore un aizdomās turētā aizstāvis.

Jautājums par S. Reinikovai piemērotā drošības līdzekļa turpmākās piemērošanas nepieciešamību izskatīs Latgales rajona tiesas Daugavpilī izmeklēšanas tiesnesis 23. oktobrī.

Izmeklēšanas tiesnesis jautājumu par apcietinājuma turpmākās piemērošanas nepieciešamību atkārtoti vērtēs pēc diviem mēnešiem, kā to nosaka Kriminālprocesa likuma 281. panta ceturtā daļa."

"Apollo.lv" turpinās sekot izmeklēšanas un tiesvedības gaitai. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu