Foto Centrāltirgū norisinājusies performance cīņā pret cilvēku tirdzniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Centrāltirgū noritējusi akcija cīņā pret cilvēku tirdzniecību
Centrāltirgū noritējusi akcija cīņā pret cilvēku tirdzniecību Foto: Juris Lisovs / TVNET

Rīgas Centrāltirgū 15.okobrī plkst.11 notika cīņai pret cilvēku tirdzniecību veltīta akcija un perfomance, pavēstīja biedrības "Patvērums "Drošā māja"" sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ķīķere.

Pasākuma laikā kravas mašīnas furgonā uzturējās brīvprātīgie, simbolizējot piespiedu darba upurus. Savukārt intervētāji runāja ar garāmgājējiem.

Savukārt trešdien, 18.oktobrī, visā Eiropas Savienībā atzīmēs dienu cīņai pret cilvēku tirdzniecību. Biedrība "Patvērums "Drošā māja"" šajā dienā rīkos preses brokastis, kas norisināsies biedrības telpās Lāčplēša ielā 75-1B, no plkst.11 līdz 12.

Pasākumā tiks prezentēts jauns videoklips, kas tapis sadarbībā ar influenceri Barbaru Dzelmi jeb īstajā vārdā Annu Martu Dalderi. Viņa kopā ar "Patvērumu "Drošā māja"" šogad viesojusies vairākās Latvijas skolās, lai runātu par cilvēku tirdzniecību ar jauniešu auditoriju. Videoklips izstrādāts kā rīks, ar kuru palīdzību stāstīt jauniešiem par reāliem cilvēku tirdzniecības riskiem viņiem saprotamā, labi uztveramā veidā.

Kaut arī Latvijā tiek veikti daudzi prevences pasākumi, biedrībā "Patvērums "Drošā māja"" katru gadu tiek rehabilitēti vairāk nekā 20 cilvēku tirdzniecības upuru. Tirgotāju tīklos nokļūst visdažādākie cilvēki - neatkarīgi no vecuma, dzimuma, rases, izglītības līmeņa, izcelsmes. Mums katram piemīt sava ievainojamība, un diemžēl cilvēku tirgotāji to izmanto, uzsver Ķīķere.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu