"Mogo"/LSPA komentē Želubovska apsūdzēšanu rasismā. LHF pieprasa paskaidrojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Mogo"/LSPA hokejisti
"Mogo"/LSPA hokejisti Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas Hokeja federācija (LHF), reaģējot uz "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandā Tallinas "Panter" spēlējošā japāņu hokejista Šumas Kinebuči publiskā paziņojuma par "Mogo"/LSPA spēlētāja iespējamām rasistiskām izpausmēm, ir pieprasījusi situācijas skaidrojumu abu iesaistīto klubu pārstāvjiem, otrdien paziņoja LHF.

Pēc iesaistīto spēlētāju un spēli apkalpojušo tiesnešu skaidrojuma saņemšanas notikuma pārskats "Integrity" programmas ietvaros tiks sūtīts Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF).

Kinebuči tviterī vēsta, ka incidents ir noticis 15.oktobra spēlē Tallinā, kurā "Mogo"/LSPA pieveica Tallinas "Panter" ar 9:2 (3:0, 3:1, 3:1).

ASV dzimušais Kinebuči vēsta, ka pēdējā spēlē ar "Mogo"/LSPA viens no pretiniekiem viņu ir nosaucis par "ķīniešu pērtiķi".

"Neatkarīgi no tā, vai viņš saprata šī termina nozīmi vai ne, tas nepārprotami bija rasistisks akts, kas vērsts pret mani un Āzijas iedzīvotājiem," raksta hokejists.

Viņš raksta, ka pēc spēles Rīgas komandas hokejists viņam vienīgajam Tallinas komandā nepaspieda roku.

"Notikuma brīdī starp mums atradās līnijtiesnesis, un es domāju, ka viņš dzirdēja nievājošos komentārus. Viņš, iespējams, nesaprata nozīmi, bet noteikti tos dzirdēja," raksta Kinebuči.

"OHL spēlē starp "Mogo"/LSPA un "Panter" komandām izcēlās vārdu apmaiņa starp Elvisu Želubovski un Šumu Kinebuči, kurā "Mogo"/LSPA hokejists divreiz pretiniekam pateica "Fu*k You" (necenzēts izteiciens angļu valodā)", ziņo "Mogo"/LSPA savā kontā "Twitter.com" vietnē.

"Želubovskis kategoriski noliedz jebkādu rasistisku izteicienu lietošanu, ko apstiprināja tiesnesis Jurijs Timofejevs," vēsta klubs.

LHF paziņojumā izsaka nožēlu, ka šāds publisks paziņojums ir izskanējis saistībā ar OHL, kuru pārstāv profesionāli sportisti. Lai arī pārkāpuma fakts vēl tiks analizēts un vērtēts, LHF norāda, ka "Integrity" principu pārkāpumiem visur pasaulē, tai skaitā Latvijā, tiek pievērsta liela uzmanība, un, gadījumā, ja pārkāpums tiks konstatēts, spēlētājam būs jāuzņemas atbildība.

LHF paziņo, ka nosoda jebkādas rasistiskas izpausmes un stingri vērsīsies pret šādiem pārkāpumiem.

"Integrity" principi paredz augstu ētisko normu ievērošanu sportā, no spēlētājiem pieprasot godīgu un profesionālu attieksmi un sniegumu gan laukumā, gan ārpus tā.

Turnīra tabulā "Mogo"/LSPA ar 12 punktiem astoņās spēlēs ieņem otro vietu deviņu komandu konkurencē, bet vienīgā Igaunijas komanda "Panter" ar četriem punktiem ir septītā.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu