Puisēns, kurš pārtika tikai no čipsiem un šokolādes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Thanyawat Rachtiwa/ Shutterstock

Kāds puisēns, kurš bija ar mieru ēst tikai šokolādi un čipsus, beidzot ir sācis ēst arī citus ēdienus, pateicoties hipnoterapijai.

Tipiska astoņgadīgā Roko O`Braiena maltīte bija šokolādes tāfelītes, maizītes ar “Nutella” krēmu un “Pringles” čipsi, pa virsu uzdzerot glāzi kakao.

Ja māte mēģināja viņam dot jebkādus citus ēdienus, viņš sāka kliegt un puisēnam kļuva slikti. Savukārt vistas nagetu vai dārzeņu piedāvājums viņam izraisīja histēriskas raudas.

Roko māte Heidija bija tik izmisusi, ka sazinājās ar hipnoterapeitu, kurš specializējas obsesīvu ēšanas traucējumu ārstēšanā. Zēnam tika diagnosticēti ierobežojoši pārtikas uzņemšanas traucējumi, un tika veikta intensīva ārstēšana ar hipnozi.

Nu puisēnam ir desmit ēdieni, kurus viņš ir gatavs izmēģināt.

“Roko ēdiena “trauksme” sākās, tiklīdz mēs viņu sākām piebarot. Viņš no visa rīstījās un neko nevēlējās pagaršot. Viņš ne vien atteicās no ēdiena, bet viņam pat bija slikta dūša no tā. Mēs nevarējām iet uz restorāniem, viņš nevarēja atrasties vienā telpā ar ēdienu smaržas un tā izskata dēļ. Es mēdzu viņam rokā ielikt makaronus, bet viņš kliedza tā, it kā es liktu viņam rokā zirnekļus,” medijiem pastāstīja Roko mamma.

Heidija atklāja, ka viņas dēlam ir arī autisms un maņu traucējumi, kas nozīmē, ka viņa maņas ir pastiprinātas un viņam ir bail pieskarties lielākajai daļai ēdienu.

Jau pēc divām hipnoterapijas sesijām viņš bija gatavs pagaršot spinātus, ābolus un bumbierus. “Tie ir ēdieni, ko viņš nekad nebūtu pamēģinājis, bet tagad viņam tie garšo.”

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu