VIDEO Eksperts parāda, kā mākslīgais intelekts spēj viltot valsts augstākās amatpersonas balsi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Ieva Leiniša / LETA

Pogrammēšanas inženieris Elviss Strazdiņš socialās tīklošanas vietnē "X" dalījies ar video, kurā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs škietami saka, ka Latvijai būtu "par katru cenu jāpamet NATO un Eiropas Savienība". Patiesībā Rinkēvičs nekad to nav teicis, bet šis videofragments ģenerēts ar mākslīgā intelekta palīdzību. 

"Man vairākkārt intervijās ir jautāts, vai mākslīgo intelektu var izmantot, lai ietekmētu politiku. Noskaties šo izgriezumu no kādas intervijas," video saka Strazdiņš, pēc kā tiek atskaņots video fragments ar Valsts prezidentu. 

Ta gan ir āķis - Rinkēviča teiktais tika radīts ar mākslīgā intelekta palīdzību. 

"Es gribu uzsvērt, ka šis tika ģenerēts ar mākslīgo intelektu un Latvijas Valsts prezidents to nekad nav teicis. Bet atbilde uz sākotnējo jautājumu ir - jā, var un, visticamāk, mākslīgais intelekts tiks izmantots, lai ietekmētu vēlētāju. Esi uzmanīgs, un es ceru, ka tu kaut ko iemācījies!" uzsver Strazdiņš. 

Jau iepriekš ekspertam ir izdevies pārsteigt citus ar mākslīgā intelekta palīdzību. Viesojoties TV3 rīta raidījuma "900 sekundes" ēterā, Strazdiņš atskaņoja audioziņu, kurā dzirdama raidījuma vadītājas Kristīnes Garklāvas balss, sakot, ka viņa vēlas pamest televīziju. 

Klausoties šo ziņu, Kristīne nevarēja noslēpt savu šoku. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu