Izlaists gaiss no mašīnu riepām un atstāta lapele. Policija sākusi resorisko pārbaudi par "vides aktīvistu" darbībām Rīgas apkaimēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Smile Fight/shutterstock

Vairāku Rīgas apkaimju iedzīvotāji pēdējās dienās ziņo par kādu nepatīkamu situāciju - mašīnām, kas novietotas uz ielas, no riepām tiek izlaists gaiss, bet uz tām atstātas lapiņas klibā latviešu valodā. "Apollo.lv" noskaidroja, ka Valsts policija par notikušo uzsākusi resorisko pārbaudi. 

Policijā ir saņemta informācija par vairākiem gadījumiem, kas notikuši Meža un Lauku ielā, taču šobrīd ir saņemts tikai viens iesniegums no cietušās personas.

Saistībā ar notikušo ir uzsākta resoriskā pārbaude un tiek skaidroti notikušā apstākļi, tostarp arī ņemot vērā izpausmes internetā, informē policijā. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka otrdienas rītā vairākus Grīziņkalna iedzīvotājus pie transportlīdzekļa sagaidīja tukša riepa un vējstiklā novietota klibā latviešu valodā rakstīta lapele no vides aktīvistiem. Izrādās, šādas protesta akcijas ir daļa no starptautiska "aktīvistu" tīkla.

Skrejlapu parakstītājs ir "The Tyre Extiguishers" un norādīta arī saite uz aktīvistu mājas lapu. Apmeklējot šo vietni, uzreiz lasāms starptautisko neatkarīgo aktīvistu tīkla mērķis.

"Mēs esam riepu iztukšotāji. Mēs esam cilvēki no dažādiem dzīves gājumiem ar vienu mērķi: padarīt milzīgu un piesārņojošu 4x4 automobiļu turēšanu neiespējamu pilsētu teritorijās visā pasaulē. Mēs aizstāvamies pret klimata pārmaiņām, gaisa piesārņojumu un nedrošiem autovadītājiem."

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un pamanot aizdomīgas personas rosāmies gar svešiem spēkratiem, nekavējoties zvanīt policijai pa tālruņa numuru 110. Par šādām darbībām personas var tikt sauktas pie administratīvās atbildības par sīko huligānismu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu