Artūram Kurucam 14 punkti pārliecinošā uzvarā FIBA Čempionu līgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Juris Lisovs / TVNET

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra pirmajā spēlē izcēlās ar 14 punktiem un palīdzēja Patras "Promitheas" izcīnīt pārliecinošu panākumu.

"Promitheas" B apakšgrupas mačā savā laukumā ar rezultātu 115:66 (32:15, 33:12, 25:15, 25:24) sagrāva Čehijas vienību "Opava".

Kurucs spēli sāka starta pieciniekā un laukumā bija 25 minūtes un četras sekundes, kuru laikā grozā meta divus divu punktu metienus, trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī viena kļūda un trīs pārtvertas piespēles, noslēdzot maču ar +/- rādītāju 27 un efektivitātes koeficientu 13.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kriss Kofijs, bet 15 punktus un sešas rezultatīvas piespēlēs pievienoja Entonijs Kovans.

Čehijas komandā ar 16 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Adams Pehāčeks.

Vēl trešdien H apakšgrupas spēlē Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" uzņem Rodionu Kurucu un Mursijas UCAM.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošinās vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupā ieņēmušās vienības.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu